Європа, Туреччина

Кальян з місцевими Або що потрібно зробити по приїзду в Стамбул

Кальян з місцевими Або що потрібно зробити по приїзду в Стамбул

Довго гуляючи нескінченними вуличками між продавцями Гранд Базару, можна знайти затишне місце в старому Пасажі. Там не має таблички і нахабних менеджерів, які тільки й хочуть затягнути гостей до себе в ресторан. Туди туристи заходять здебільшого у туалет, бо при вході є табличка, що тут  є платний WC 🙂 Іноді корисно заглядати у всілякі дворики та закавулочки, щоб знайти справді цікаві та атмосферні місця, здебільшого для своїх.istanbul hookah-1Тут дуже колоритно та живо. Продаються кальяни та одразу ж можна спробувати в застосуванні.
istanbul hookah-1Дядечко відпочиває між обслуговуванням клієнтів. В печах тамується вугілля, а під кожною лавочкою лежить білий мішок з тим же вугіллям для запасу. Адже, тут постійно, кожного дня приходять курити кальян.
istanbul hookah-1Тут меню нема. Всі як заходять, одразу кажуть який смак шіші (кальяну) їм принести і замовляють чай чи каву.
istanbul hookah-1Ми замовили теж кальян і чай, тут тільки це в основному й можна побачити на столиках.
istanbul hookah-1
istanbul hookah-1Килими, лавочки та кольрові столики-табуретки. Автентичне цікаве гарне поєднання в приміщенні ( словами ” дизайн інтер’єру ” таке не назвеш, бо все назбиралося тут з роками) старенький пасаж, можна сховатися від спеки, сісти на диванчики з милими столиками на фоні турецьких люстр. Поруч ліниво ходять коти, турки попивають чайок та видихають дим, господарі (тут не пасує вживати слово офіціанти) змінюють вугілля в кальянах. Людей є достатньо, панує жива, місцева, приємна атмосфера.
istanbul hookah-1
istanbul hookah-1Тут настільки атмосферно і спокійно, до того ж гарно і правдиво.
istanbul hookah-1
istanbul hookah-1Одні ми митушливо вставали-сідали-фотографувалися перші хвилини, всі решта помалу покурювали.
istanbul hookah-1
istanbul hookah-1Нам тут так сподобалося, що прийшли вдруге, замовивши цього разу турецьку каву замість чаю.
istanbul hookah-1Цим нам Стамбул сподобався, місце дуже круте. Називається Çorlulu Ali Paşa Medresesi (адресу дивіться в foursquare). Ціна кальяну 17 лір; чай 1,5 лір; турецька кава 5 лір. Розраховуватися потрібно при виході, назвавши все, що замовляли.
istanbul hookah-1
istanbul hookah-1
istanbul hookah-1Тут класно тим, що це не закрите приміщення, а пасаж зі старою архітектурою, відкритим простором, відношенням працівників як до місцевих. Різні зони та кольрові столики – табуретки, ліниві коти, які не ходять як удома, не зважаючи на гостей і колорит.
istanbul hookah-1Кальян пропонують в багатьох закладах. На дахах та біля моря, але там нема того місцевого правдивого колориту як тут. Тож, якщо захочеться відчути таку атмосферу, обов’ язково зайдіть сюди.
istanbul hookah-1

10 місць Стамбулу, які варто відвідати

(Visited 816 times, 1 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments