Албанія, блог, Європа, Цікаві заклади

Смачна Албанія або куди піти поїсти чи на каву в столиці Тірані

Смачна Албанія або куди піти поїсти чи на каву в столиці Тірані Where To Eat in Tirana. Awesome Guide about Albania

Албанія має тісні зв’язки з Італією. Тож, окрім своєї національної кухні, тут пропонують італійську. А також в кав’ярнях є смачна кава і морозиво. Свій приїзд до Тірани ми відсвяткували в ТРЦ Casa Italia. На останньому поверсі на терасі ми повечеряли. Замовили різотто з овочами та лазанью і два капучино. Albania food-1Вечеря коштувала 7 дол. Тут можуть прийняти за оплату в євро, але решту віддадуть у албанській валюті – лек (по курсу як в обмінниках: 1 євро -138 лек).
Albania food-1
Albania food-1Знайшли цікаву крамничку з величеньким вибором солоденького. Тут є безліч тістечок та десертів, тортиків та цукерок hand-made, а ще морозиво… Ціни на солодкі десерти від 1 дол до 5-6 дол. Цукерки за кілограм здається 20 дол. Морозиво від 0,46 дол. От морозивом ми й об’їдалися. Морозиво в Тірані продають майже на кожному кроці (в центрі). І всюди ціни 50-60 лек за кульку з вафелькою. Отже, Mon Amour знаходиться одразу ж навпроти Пасажу.Albania food-1
Albania food-1Ще одна крута кав’ярня на одному з перехресть – SOPHIE. Атмосферний заклад. Просторий, з різними зонами, можна на вулиці присісти або ж всередині. Ми обрали місце всередині, адже був ранок і на перехресті було гамірно через автівки. Але це додає свого колориту, відчутно дух життя: десь автівки сигналять та гудять, люди розмовляють за столиками і музика лунає, пташки цвірінькають.
Albania food-1
Albania food-1. І це все не заважає, бо кав’ярня має відкриті стіни з двох боків і це створює своєрідне цікаве середовище. Тут дуже смачне капучино! і велика порція вартістю 150 лек – 1,15 дол. До кави можна взяти десерти. І довго сидіти попивати каву та розглядати інтер’єр і спостерігати за життям на вулиці та людьми за столиками.
Albania food-1В Тірані є ще звичка на вулиці чи перехресті продавати насіння або ж смажені каштани. Ми купили каштанів і нам вони посмакували. М’які та нагадують смак бобів. Ціна: 80 лек – 0,6 дол. Ще продують тут все що тільки можна: сигарети, шкарпетки, сумки, гаманці, одяг і валізи…
Albania food-1
Albania food-1Власник Апартаментів Доріан порадив нам ресторан Era. Тут є смачна албанська кухня. Ми прийшли пообідати і замовили зупу (з рисом та ягнятиною – туди ще витискають сік лимону) та рис з ягнятиною. Все було смачно.
Albania food-1
Albania food-1Як завжди вартість 7 дол. Цей ресторан знаходиться подалі від центру біля стадіону і великого ТРЦ, але тераса вся озеленена і там сидиш наче прохолодному оазисі, який відгороджений від міського життя.

Albania food-1Після обіду ми знову пішли на кавусю. На цей раз ще в одну дуже круту кав’ярню: Mulliri Vjeter. Тут також крамничка з солоденьким є. Завжди переповнена відвідувачами. Атмосфера тут така ж класна як і в Sophie.
Albania food-1Кав’ярня теж розташована на перехресті, з двох боків відкриті стіни і столики на зовні присутні. Там вирує життя, купа зустрічей, розмов і насолоди від кави. Ціни на капучино і лате по 120 лек – 0,92 дол. Десерт профітролі  – 290 лек – 2,23 дол.
Albania food-1
Albania food-1Інтер’єр можна довго розглядати, є різні зони і типи столиків. Тут самообслуговування, потрібно в касі сплатити чек та підійти в інше приміщення за ковою. Загалом кав’ярні на перехрестях дуже атмосферні, там ніколи не буде тиші та спокою, але в цьому їхня своєрідність.
Albania food-1Це фасад будівлі, в якій розташована кав’ярня Mulliri Vjeter. Один з небагатьох з такою ліпниною.
Albania food-1
Albania food-1Така маленька гастрономічна екскурсія в Тірані. Снідали ми вдома смачним албанським сиром з овечого молока, оливками та кавою. А ще у квітні тут починається сезон албанської полунички! 0,5 кг коштує 140-200 лек – 1,07 – 1,53 дол (залежить від продавця). Тож ми собі її купували як тільки бачили! Ще куштували бурек – це албанський перекус дуже дешевий, майже як чебурек. Ціни від 35 лек – 0,26 дол

З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

(Visited 983 times, 3 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments