блог, Європа, західна Європа, Іспанія, Канарські острови

Нереально вражаюча поїздка на південь Фуертевентури

Нереально вражаюча поїздка на південь ФуертевентуриWhat to see on Fuerteventura - (Awesome beach Cofete)

Фуертевентура – це 5-тий островів нашого дослідження всіх Канарських островів. Прилетівши сюди з Ла Пальми, поринаєш в абсолютно інше середовище, ніж на попередніх островах. Якщо на попередніх є реліктові чи соснові ліси і різні зелені парки, то Фуертевентура взагалі не має насичених зелених кольорів на своїй поверхні. Тут є голі гори, піщані пустелі, пісок і ще раз пісок – тобто сіро-багряні-золотисті барви.

Фуертевентура славиться сильними вітрами, довжелезними пляжами і є найпопулярнішою точкою для любителів спорту, пов’язаного з вітром: віндсерфінг, кайтсерфінг та інші. Навіть назва острова походить від слів «Вітер» та «Сильний». Це другий по величині острів після Тенеріфе. Але населення тут значно менше, тому що більшість острова – це пустелі. А про дощі тут й мови нема, адже високих гір, які б хоч трішки затримували над собою хмари, немає.

Але чому сюди варто поїхати? Тому що, тут найкрутіші та найдовші пляжі зі всіх Канарських островів. Наприклад, довжина пляжу Сотавенто – 30 км.

fue-114

Ми прилетіли на острів Фуертевентура з Ла Пальми місцевим перевізником Бінтер, з одною пересадкою на Тенеріфе, оскільки прямих рейсів немає. Всього на 2 години на все-про-все і 140 євро на двох: легко, зручно і з шоколадками від компанії. Можна було обрати інший метод – кораблем, але це невигідно і довго, бо немає прямого сполучення: знову потрібно плисти на Тенеріфе, але на південь, далі по суші дістатися на північ і звідти плисти кілька важких годин на Фуертевентуру. А враховуючи ще нашу схильність до морської хвороби ми обрали літак. Детально про транспорт і пересування між островами тут.La Palma - Fuerteventura

Отож, Фуертевентура. Цей острів потряпляє у двійку найкрутіших з усіх Канарських островів по нашій версії. Ви просто дивіться фото і переконуйтеся самі.

Довжина острова має 100 км, а найширша сторона 30 км. Дороги зручні, наразі будують автобани, і вже на деяких проміжках можна їхати 120 км/год.

fue-115

Спочатку ми поїхали досліджувати південну частину. Саме тут на півострові Хандія розташовані найдовші пляжі і найпопулярніші курорти. Тут настільки круто, що в нас матеріалу вийшло чимало, тому розділимо на дві статті. В цій покажемо найбільш південніі точки: пляж Кофете та містечко біля маяка Хандія.fuerteventura playa Cofete and Sotavento

Приїхавши в місто-курорт Морро дель Хабле та один з головних портів, куди припливають туристи, і де не має нічого цікавого, окрім готелів та ресторанів, ми поїхали далі. Одразу ж почалася ґрунтова дорога і довгий шлях між невеличкими горами, пустелями аж до роздоріжжя, де ми повернули спочатку до маяка.

fue-116 fue-117  fue-119

Навколо немає нічого, тільки пустотні краєвиди на гори, небо, дорогу і океан.

fue-120 fue-121 fue-122 fue-123 fue-124

З кожного місця, а тим паче такого, що вражає, ми стараємося щось почерпнути, а точніше почути себе, свої ідеї. Ми змінюємося в таких умовах. fue-126

На подібних просторах ми відчуваємо вільність. Як би це банально не звучало, але тут можна відчути свої крила.

fue-127

Поринати в інший світ, відчувати іншу землю, природу і буття. Пізнавати.

fue-128 fue-129

Помаленьку ми доїхали до єдиного населеного пункту в радіусі 30 км, який розташувався біля маяка. Навколо вітер, ґрунт, каміння і солена вода. І сонце та ніякого натяку на тінь. fue-131 fue-132 fue-133 fue-135

Це ідеальне відчуття свободи.

fue-136

Це був один з найплодючіших днів для зйомок, фотографували цілий день!

fue-137

Наразі такий будиночок на колесах більше пасує трішки старшим людям, а не для нас, на нашу думку. А ось будем на десяток-два старші – то чому б і ні.

fue-138

Далі ми пройшлися цим містом – суцільні білі будинки або трейлери – напевно їх здають в оренду влітку.

fue-139 fue-140

Тут нема асфальтових доріг, не можна побачити відкриті вікна чи двері. Тільки один-два бари показують, що тут хтось живе. А домівки – це як схованка від сонця і вітру – маленький темний, мабуть, затишок.

fue-141

Тут ми побачили все і поїхали назад до роздоріжжя, щоб повернути до найвражаючого пляжу і простору.

fue-142

По дорозі можна ще звернути на деякі малі пляжі, але дороги там більше пасують для джипів, туди їдуть місцеві рибаки і в самотності з сонцем ловлять рибу. А в нас як завжди Опель, вже 5-тий за всі оренди. Більше про оренду авто на Канарських островах тут.

fue-144 fue-145

Ця найбільш південна частина острова Фуертевентури є в принципі майже дикою, тут ще ніхто нічого не будує, при тому що зовсім поруч починаються курорти. Але хтозна, що буде за кілька років, можливо навіть вітри не завадять будувати курорти і штучні пляжі.

fue-146

Збоку маяка майже немає пляжів, але переїхавши хребет і потрапивши на інший бік, починається крутизна.

fue-147

Це неймовірне видовище!  Бачити вживу – недопорівння.

fue-148

Це пляж Кофете – дикий, пасує для сміливців-серферів. Тут нереальні вітри. Постійні. Завжди шумно. Але ж як красиво!

fue-149   fue-152

Наче хтось бавився в пісок і зліпив гори, а потім полив їх водою, яка ріками зтекла до океану. Далі цей хтось провів лопаткою по лінії гори і зробив дорогу. А тепер ми по ній їдемо на машині.

fue-153  fue-155

Нагорі, на оглядовому майданчику вітер такий сильний, що майже зносить .

fue-156

Це найкрутіший пляж та найпросторіший!  fue-159 fue-160

Спускатися до пляжу досить довго, тим паче, якщо зупинятися і робити десятки кадрів.

fue-161 fue-162 fue-163

Назва пляжу “Кофете” навіює асоціацію з кавою, тим паче тут всюди кавові кольори.

fue-164

За вікном авто край дикого простору, незвичної землі і кавових барв.

fue-165

Ми доїхали до міні-цивілізації, щоб випити наш наркотичний напій – Баракітос – це Канарська кава зі згущеним молоком, лікером та цитриною з корицею.

fue-168

Ресторан на цьому пляжі – це маленька та єдина забігайлівка для туристів, які годинами тут просиджують штани ) Як завжди гамірно, шумно, неякісно, дозволено палити. Ми свою дозу цукру отримали і швиденько поїхали далі.

fue-169 fue-170  fue-172

Машини всі залишають досить далеко від води, інакше і не під’їдеш, бо є огородження стовпчиками. Напевно хвилі бувають високі.

fue-173

Навколо одні мурашки і мільйони слідів, яких ще не встигли змити хвилі.

fue-174    fue-178 fue-179

Нереально красиво! Тут панує така атмосфера, яку не передати словами, просто насолоджуєшся. Навіть попри те, що сильний вітер, сильний шум, холодна вода. Адреналін зашкалює, бігаєш по цьому простору, втікаєш від хвиль, стрибаєш. Тут зупиняється час, ти стаєш іншим.

fue-180 fue-181 fue-182

Ми почали фотографуватися. Між тим свої речі лишали далеко, змушені були берегти їх від довгих хвиль, а ще бігали вдягати куртки час від часу, щоб трішки зігритися.

fue-183 fue-184

Напевно дві години майже безперервно рухалися, під шум хвиль і сильний вітер.

fue-185 fue-186

Коли звикаєш постійно знаходитися в тиші та спокої, тобто без вітру і шуму, то дуже швидко починаєш стомлюватися від природних явищ, того самого вітру і шуму океану. Довго стерпіти цього не вийде. Але того адреналіну за дві години вистачає надовго, і нічого що голос захрипає чи болить голова. Скоро знову буде тиша і звичний спокій. Але спогади залишаться і відчуття також!

fue-187 fue-188 fue-189 fue-190 fue-191 fue-192 fue-193 fue-194

Це те місце, куди точно варто навідатись!

fue-195

А є ще одне місце, пов’язане з пляжем Кофете. Це гора, з якої відкривається просто шалений вигляд на цей пляж. Контури гір настільки прекрасні, що це безсумніву №1 місце по красі зі всіх наших мандрівок.

fue-196

Тут нема облаштованого оглядового майданчика і цього місця немає в списку мірадорів острова. Але це безумовно найпрекрасніше місце.

fue-197 fue-198

Звідси океан виглядає таким спокійним, а хвилі створюють тендітне мереживо своїм візерунком. А ще димка від води та ідеальні форми гір. Все настільки естетично і магічно. fue-200 fue-201

Лише ця одна точка вартує, щоб прилетіти на острів Фуертевентура. Цей краєвид заворожить, загіпнотизує та закохає у себе.

fue-202 fue-203 fue-204 fue-205

Пісочно-кавовий рай.

fue-206 fue-207 fue-208

Обожнюємо купатися в сонячному промінні.

fue-211 fue-212

Мереживо з океанських хвиль ….. Гарно! Настільки гарно, що можна дуже довго сидіти на пагорбі і спостерігати, а весь світ нехай зачекає.

fue-213 fue-214 fue-215 fue-216 fue-217 fue-218 fue-219 fue-220

Якщо добре вдивитися, то можна розгледіти легкі контури Тенеріфе.

fue-221 fue-222 fue-223

Вже всі поїхали, а ми провели сонце до самого горизонту, нехай тепер хтось наступний зустрічає світанок з іншої сторони.

fue-224

 

(Visited 1,020 times, 1 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments