Slovenia, блог

Що варто відвідати в Словенії: красивий гід

Що варто відвідати в Словенії: красивий гід

Мальовниче Озеро Блед –

це одне з найвизначніших місць, яке варто відвідати в Словенії. Знаходиться в гірській місцевості неймовірної краси глибиною 30 м, довжиною більше 2 км і шириною 1,3 км. Прикрасою озера Блед є маленький природній острівець Blejski otok посеред центру, на якому розташована церква з дзвіницею. До нього можна допливти на човниках. А над озером височіє скала 130 м заввишки, на котрій побудований Бледський замок (Blejski Grad).

Мальовниче озеро Блед та неймовірний Триглавський парк в Словенії

bled lake-9bled lake-5bled lake-8

Триглавський Народний Парк (Triglavski narodni park)

За 60 км від озера Блед можна відвідати Триглавський Народний парк, який починається з містечка Kranjska Gora. А далі починаються нереально вражаючі краєвиди на вертикальні велетні-гори. За один день можна побувати у всіх чотирьох порах року: літо на озері Блед, осінь по дорозі в парк Триглавський, в зимі на піку перевалу, та у весні – спустившись в квітучі та свіжі долини парку.

Триглавський Народний Парк

bled lake-23bled lake-17

Місто Піран в Словенії,

це як Дубровник в Хорватії – маленька Перлинка Адріатики.  Але найчастіше це місто називають мініатюрною Венецією. Адже вся архітектура старого міста у Венеціанському стилі, а італійська мова є другою офіційною. Раніше Піран належав до Венеціанської республіки, тож не дивно, що тут почуваєшся, немов в Італії.

Морська перлина Словенії – Піран, або Маленька Венеція

Piran Slovenia-1Piran Slovenia-39Piran Slovenia-11Piran Slovenia-35

Любляна – столиця Словенії,

місто приємне, затишне та красиве. З першого погляду може закохати у себе завдяки своїй атмосферності. Над містом на пагорбі височіє Люблянський замок. А найголовнішими мешканцями та охоронцями Любляни є Дракони, що живуть на драконовому мосту та інших важливих атрибутах міста.  Кожної сонячної п’ятниці в теплий період року мешканці Любляни влаштовують гастрономічне свято під назвою Otprta kyhnja, тобто Відкрита Кухня, яке варто відвідати і скуштувати смачненьке. А ще Любляна потрапила у список 10-топ найкращих міст, які варто відвідати у 2016 році за версією Rough Guides.

Відвідайте привітну та красиву столицю Словенії – Любляну

ljubljana-1ljubljana-34ljubljana-60

Топ-місця Балкан, які варто відвідати

5 місяців подорожі по Балканах на автомобілі: як це можливо та цікаві факти

5 міст Польщі, які варто відвідати 

(Visited 2,924 times, 1 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments