блог, Польща, центральна Європа

Коротка прогулянка Варшавою

Коротка прогулянка Варшавою

Ми були тут до 10 разів точно. Проїздом або на шопінг. В ті рази погода не тішила своїм теплом і насолодитися містом нам не дуже вдавалося. Зазвичай, як майже і всі, ми летіли з Варшави до інших країн, як наприклад, до Франції чи ІспаніїЦього року нарешті випала можливість роздивитися Варшаву поблище, хоча завдяки 35 градусній спеці, ми не все відвідали, що хотіли. Покажемо, що вийшло.warsaw-2

З самого ранечку, знайшли вільне місце на парковці і пішли роздивлятися Старе місто.warsaw-4

Лише цього разу ми дізналися, що Варшава була вщент знищена Гітлером. Але поляки Захотіли і Відновили все як було по старих знімках. І одразу спливає думка: фотографія – це як важлива пам’ять, яку можна віднайти в архівах і пригадати вигляд, почуття і спогади, які на ній зображені.warsaw-5 warsaw-6

Навіть зараз, ми бачили як оновлюють фасади будинків на Площі Ринок.warsaw-7 warsaw-8 warsaw-9  Простора площа і фонтан, який фізичним зображенням гербу Варшави, так і  манить до себе усіх оточуючих.warsaw-11 warsaw-12 warsaw-13

Дивні білі добудови )warsaw-14

Акуратно розтавлені тераси ресторанів – всі як одна велика.warsaw-15 warsaw-16 warsaw-17

Пам’ятка про руйнацію Варшави.warsaw-18 warsaw-19 warsaw-20 warsaw-21 warsaw-22 warsaw-23 warsaw-24

Заново побудований Королівський замок.warsaw-25 warsaw-26 warsaw-27 warsaw-28

Ну дуже милі фасадики з красивою тональність фарб.warsaw-29

Мабуть, найпопулярніше місце туристів – найвужчий будиночок – шириною в одне віконце.warsaw-30

По Старій Варшаві досить затишно гуляти. Автівки не заважають, під ногами бруківочка або плитки. Цікаві закавулки, арки, будівлі.

warsaw-31 warsaw-32 warsaw-33 warsaw-34

Сучасна Варшава теж чарує око. По ній приємно їздити, тільки варто розраховувати додатковий час на корки. Розв’язок тут багато, але потік машин перевищує всі надії доїхати з кінця міста до старого центру за 10 хв. Ми їхали 30-40 хв.warsaw-35 warsaw-36 warsaw-37

Палац Культури і Спорту або ж сталінська висотка, цю будівлю видно звідусілю, адже є найвищою в Варшаві. Гігантська пам’ятка про радянський союз. На якусь хвилинку здавалося наче ми в Бухаресті (там теж є такий стиль архітектури), але обернувшись назад розумієш, що ти у Варшаві.

warsaw-38 warsaw-39 warsaw-40 warsaw-41 warsaw-42 warsaw-43 warsaw-44

Zlote Tarasy – мабуть, найкрутіший мол, в якому ми поки були. Всередині, на вищих поверхах скляний дах виглядає ще краще, ніж ззовні.

warsaw-45

Палац Культури займає велетенську площу, територію використовують також як платну парковку. Можна піднятися на висоту 114 м на оглядовий майданчик і побачити крутий вигляд на сучасну Варшаву, та й загалом на 360 градусів. Найкраще туди підійматися вночі, або ж на захід сонця – коли більшість всього буде світитися і мерехтітиме світло. Ми, на жаль, туди не встигли потрапити.

warsaw-46

Ввечері в Старому місті панує чарівна атмосфера. Старенькі будиночки, вікна яких випромінюють тепле світло. Оживають тераси та вулички після спекотного дня. Світло денне помаленьку зникає і приходить магія ночі.

warsaw-47 warsaw-48 warsaw-49

На вуличках та терасах світяться ліхтарики, люди починають збиратися на Замковій площі і тусуватися. Ми були тут у серпні при 35 градусній спеці. На Площі поставили шланг з водою і утворили такий собі фонтан, щоб перехожі могли освіжитися.

warsaw-50 warsaw-51

Піднялися ми на вежу, що на Замковій Площі і зустріли захід сонця дивлячись на Старе Місто, Замкову Площу, Королівський Замок і на сучасний район Варшави, який також добре проглядається.

warsaw-52

Так солодко і приємно було почути пісню Океану Ельзи у виконанні вуличного музиканта, який співав також The Beatles та інших крутих виконавців польською, англійською та звісно ж українською 🙂

warsaw-53 warsaw-54 warsaw-55 warsaw-56 warsaw-57 warsaw-58 warsaw-59 warsaw-60 warsaw-61

По цікавих закладах просто не встигли пройтися, адже нетуристичні знаходяться далеко від Старого міста і розкидані по різних районах. Але це ж Варшава) Місто відльотів, пересадок, проїздів, шопінгу, IKEA. Поки найбільш відвідуваніше місто нами. Ще не раз сюди повернемося.

warsaw-62

Однак, відвідали ми одне магічне і просто найгармонійніше місце у Варшаві.

Дивовижний сад Бібліотеки Варшавського університету

warsaw library-44

На вікенд до Польщі – Жешув, Ланцут, Красічин

Топ-місця Балкан, які варто відвідати

5 місяців подорожі по Балканах на автомобілі: як це можливо та цікаві факти

 

(Visited 2,208 times, 2 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments