блог, Європа, Іспанія, Канарські острови

Непідкорена північ: дно висушеної ріки, море мушлей та запаморочливі краєвиди

Непідкорена північ: дно висушеної ріки, море мушлей та запаморочливі краєвидиWhat to see on Fuerteventura -Awesome Guide

Фуертевентура – це п’ятий острів нашого маршруту по Канарських островах. Ми вже побували на Гран КанаріїТенерфіеЛа ГомераЛа Пальма. Прилетівши сюди, ми були вражені найбільше. Це без сумніву найкрутіший острів зі всіх Канар. І нехай далі ми поїхали на острів Лансароте, де ще більше були вражені і ставили Лансароте на перше місце.

Але зараз дивлячись на фотографії і глибше аналізуючи, дуже важко обрати один острів на перше місце. Адже Фуертевентура зносить голову не вітром (хоча в реальності цілком можливо), а краєвидами – це інша реальність, інша земля. Надто незвично, якщо все життя прожити на рівнинах, де є густі ліси, плодючий чорнозем, прості молоді гори і сірі бетонні міста, де дощових днів буває більше, ніж сонячних.

fue-2

На півночі острова Фуертевентура є ще одна піщана пустеля, значно менша, але крутіша, ніж південна Хабло. Зі всієї частини півночі є лише одне велике місто і два менших населених пункти. Все решта – це безлюдна земля, де навіть проїхати важко або неможливо поки, адже нема доріг

fue north

Пустеля Корралехо знаходиться з самого краю до океану, яка служить пляжем, бо тут нема обривів, як на Хабле. З самого краєчку проходить головна асфальтова дорога, по якій з головної столиці можна за 40 хв. доїхати до культурної молодіжної столиці Корралехо. Звідси дуже круто проглядається острів Лансароте та менший острів Лобос.

fue-4

Неймовірно гарні гори. Абсолютна любов до них!

fue-5

Острів Лобос – це маленький заповідник, там ніхто не живе. Але є порт, куди можна приплисти за 15 хв з Корралехо на прогулянку, коштує це 15 євро з людини.

fue-7

Дуже круто їхати по дорозі, коли перед колесами пробігає пісок, багато піску. З одного боку на інший, наче грається.

fue-8  fue-10

Пляжі тут є, багато парковочних місць, але плавати тут холодно і можливо не для всіх.

fue-11 fue-12 fue-13

Їдеш, наче по іншій планеті.

fue-14 fue-15

Містечко Корралехо – це місце для молоді, цифрових кочівників (nomad digital) з усіх куточків світу. Тут безліч кав’ярень, бургерних, пабів і навіть є хаби. Саме тут варто шукати помешкання молодим людям. Всі решта міста – це курорти. А сама столиця Пуерто дель Росаріо дуже нудна і там якщо хтось тусується, то це старші туристи.

І хоч в Корралехо в центрі одні крамниці, шопінг центри і заклади харчування, але тут приємно. Тут відчувається, що сюди приїздить молодь на тривалий термін, працює онлайн і катається на серфі, живе вільним життям.

fue-16

Звичайний ландшафт острова: маленькі білі будинки і подекуди пальми, а на фоні кратер вулкана )

fue-17

Корралехо невеличке місто, колишнє рибальське село, а зараз молодіжний осередок.

fue-19

Ми не жили в Корралехо, а їздили трішки тусуватися і за хорошим інтренетом попрацювати. Були в бургерній Цитрус , працювали в Хабі  і пили каву в гарній, але несмачній кав’ярні Trigo.

fue-20

Далі ми поїхали на іншу сторону півночі. Дорога спочатку була хороша, хоч і ґрунтова.

fue-21 fue-22

Проїхатися вздовж краю острова нам не вдалося через відсутність признак дороги, тому з’їхали більше до центру острова  і заїхали в місто Ель Котійо – теж досить популярне, адже біля нього є пляжі, де тусуються серфери.

fue-23 fue-24 fue-25

Зустріти когось на вуличках неможливо. Всі сидять або працюють в ресторанах.

fue-26 fue-27 fue-28 fue-29 fue-30 fue-31 fue-32

Це містечко круте тим, що на фасадах створили виставку з  великих фотографій, які прикрашають собою вулиці. Судячи по підписах до фотографій, місцеві ресторани, і можливо готелі, виступили спонсорами для друку і таким чином зробили рекламу своїх закладів на табличці внизу фото. А  в результаті вийшла  естетична прикраса міста.

fue-33 fue-34 fue-35 fue-36

В цілому тут на вуличках можна зустріти безліч хендмейду, дуже творче містечко.

fue-37 fue-38 fue-39 fue-40 fue-41 fue-42 fue-43

Далі ми поїхали в сторону маяка Фаро де Тостон, що на півночі від міста Ель Котійо. fue-44 fue-45

По дорозі бачили невеличкі природні басейни з бірюзовими водами, а також з фіалково-рожевими відтінками. Тут зручно плавати, бо немає великих хвиль, Виглядає все більш спокійніше.

fue-46 fue-47 fue-48 fue-49

А якщо поїхати в іншу сторону – на південь від міста Ель Котійо, то починаються стрімкі обриви і просторі пляжі, знову з сильними вітрами.

fue-50

Але тут і краєвиди крутіші!

fue-51 fue-52

В цій частині острова наче й більше серферів, дуже багато машин по дорозі, а у воді маленькі мурашки плавають на дошках.

fue-53 fue-54 fue-55 fue-56 fue-57 fue-58 fue-59 fue-60 fue-61 fue-62

Ми поїхали ще більш на південь  від Ель Котійо, по дорозі ще довго зустрічали припарковані машини і серфінгістів у воді.

fue-63 fue-64 fue-65

Нам дуже сподобалися форми і текстура фуертевентурівських гір) Щось в них є таке загадкове, гіпнотичне.

fue-66 fue-67

Пам’ятник-скелет справжнього кита. На острові Фуертевентуре ми зустрічали кілька таких скелетів, мешканці ведуть боротьбу проти винищення цих великих риб, які водяться недалеко острова.

fue-68 fue-69

Тут безмежно красиво!

fue-70 fue-71

А далі ми поїхали шукати одне цікаве місце.

fue-72 fue-73 fue-74 fue-75 fue-76

Ми поїхали шукати дно річки, яка залишила свій слід ще напевно мільйон років тому. Ми їхали машиною по її широкому руслі, а далі йшли пішки.

fue-77

Таке дивне відчуття, коли йдеш по широкій стежці, а тебе оточують вертикальні стіни, з формами вимитими водою. Колись тут текла вода з великою силою. А зараз тут ні краплинки. Де-не-де росте якась травинка.

fue-78 fue-79 fue-80

А що найдивніше: всі скали та дно всипані білими мушлями.

fue-81 fue-82

В цих краях було ще досить мало людей, тільки кілька слідів від взуття, а тому всі мушлі цілі – нерозтоптані .

fue-83

Коли йдеш по такому дну і бачиш масштаби річки, то трішки лячно уявляти скільки тон води протікало тут за секунду. І що було б з тобою, якби  з-за повороту знову побігла вода )

fue-84

Але зараз тут пустеля, навколо справді нема нікого. Кілька гнізд птахів і все.

fue-85 fue-86 fue-87 fue-88

Зараз на Фуртевентурі нема жодного потічка. А можливо це місце було дном океану, адже всюди є мушлі – надзвичайно багато мушель .

fue-89 fue-90 fue-91 fue-92 fue-93 fue-94 fue-95

Вітер, вода та час погралися з піском і створили лабіринти з неймовірними візерунками!

fue-96

Річка дуже довга, ми пройшли невеликий шматок, по одній годині туди, а потім назад, бо знову сонце збиралося заходити за горизонт. На картах зображають безліч річок, а насправді всі пересохли.fue river

Ми помітили сліди від квадроциклів. Тут, мабуть, хтось катається або катався вздовж дна ріки – класний маршрут, але шкода псувати таку красу.

fue-97 fue-98 fue-99

Так гарно. Цікаві відчуття ходити по дну ріки, а ще й такої великої. Ми вражені від побаченого!

fue-100 fue-101 fue-102

 

(Visited 767 times, 1 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments