блог, Європа, західна Європа, Іспанія, Канарські острови

Красиві старі міста на сході Гран Канарії

Красиві старі міста на сході Гран Канарії

Це такі містечка як Aguimes, Ingenio та Telde.

map east gran canaria.pngНа цій території бувають усі хто прилітає на Гран Канарію, адже тут розташований аеропорт. Першим містечком на нашому шляху був Aguimes. Маленьке, на кілька вуличок, проте досить мальовниче і цікаве споміж інших. Ще перед в’їздом до міста ми зупинилися вгорі серпантину, щоб сфотографувати схід сонця.

nourth gran canaria-76 nourth gran canaria-77 nourth gran canaria-78

Канарські маленькі містечка, які не є курортами, а лише для відвідин на день, є душевними, привітними і довірливими. Ось наприклад, звичайні булочки в кульочках, які Булочник ще до світанку розвозить всім замовникам. Ми його якраз застали за цим дійством) Комусь подовгасті булочки, комусь для бургерів, для приватних будинків і для барів. Це так мило!

nourth gran canaria-80 nourth gran canaria-81

Саме це містечко є неповторним в своїй архітектурі серед інших. Якщо і є ще десь подібні будинки, то не в такій кількості. А унікальними ці будинки робить їх незвичне облицювання, текстури яких бувають з круглими і прямокутними камінцями.

nourth gran canaria-82

Гран Канарія дивовижний острів. Тут себе можна відчути одразу в кількох країнах. В цьому містечку, наприклад, десь у Східних краях, через присутність хоча б цього верблюда.

nourth gran canaria-83 nourth gran canaria-84

Канарці дуже привітні люди, особливо це відчувається в таких маленьких містечках, коли кожен кого ти зустрічаєш мило вітається: Hola! Це такий маленький вчинок, який робить світ дружнім і добрішим. Саме вимовляння і звучання слова Hola (чується,  як О-Л-А) наче обійми, як з акцій:  Free hug. Можна зауважити як гості острова з інших країн теж стараються вітатися з кожним зустрічним, але не всі) Ми так віталися, коли підіймалися на вулкан Тейде, ходили в маленьких містах. А у великих містах або курортах, такої звички, на жаль не має. А якби було добре завжди зі всіма вітатися, всього лиш таке просте ОЛА.

nourth gran canaria-85

В містечку Aguimes можна знайти залізних скульптур до вибору до кольору: і люди за різною роботою втілені і тварини очікують за кожним кутком. І хоча тут за 20-30 хвилин все обійдеш, бо маленький населений пункт, проте біля кожної стіни чи провулочку можна затриматися з цікавості.

nourth gran canaria-86 nourth gran canaria-87

Тихий ранок, світає. Лише один бар відчинений та прибиральники, вітаючись, підмітають вулиці

nourth gran canaria-88 nourth gran canaria-89 nourth gran canaria-90 nourth gran canaria-91

Побули трішки тут і поїхали в наступне – Ingenio. Але це місто виявилося нефотогенічним на наш погляд і ми тут не затримувалися)

nourth gran canaria-92

Третє містечко Telde ми теж не фотографували, тільки присіли з місцевими до кав’ярні. Хоча тут не має такого значення кав’ярні як ми звикли, здебільшого Bar Cafeteria з темними приміщеннями, фастфудом і гральними автоматами. Нам припали до душі завзяті своїм ранковим читанням два клієнта, які наче прилипли очима до газет так, що їх можна було фотографувати з будь-якого ракурсу. Вони б мабуть звернули увагу лише тоді, якби камеру перед газетою покласти)

nourth gran canaria-93

Такі заклади є настільки місцевими, що власники, які і є скорше всього офіціантами, навіть не знають англійської. Так ми вперше скуштували Баракітос – це канарська національна кава, яка робиться з еспресо з додаванням лікеру та згущеного молока, а також цитрусової скоринки, наприклад апелисина чи лайму. Привітна жінка не зрозуміла слова капучіно, а можливо в неї і нема цього в меню, але сказала окей і принесла нам, як виявиося, смачну каву. Наша порада: краще місцевий і всіма знаний Баракітос замовляти тут на острові, ніж капучіно, яке може трапитися зовсім не таке, яке подають у Європі, адже ми на собі скуштували багато різного )

nourth gran canaria-94

А ще нас розмішило наступне: коли ми спитавши пароль віфі, офіціантка щось довго несла папірчик, як виявилося, вона мусіла лізти десь вгору до роутера і списувати довжелезний пароль, який мабуть ще ніхто, окрім нас не запитував. Тут важливо читати газету, як роблять ці два пани.

nourth gran canaria-95 nourth gran canaria-96

Одразу біля  Telde є цілий шопінг район. Велетенський чьотирьохповерховий мол El Mirador та аутлет центр без даху, яким так незвично прогулюватися, адже тут завжди сонячно, тому можуть собі дозволити. Аутлет Las Terrazas з відомими марками одягу. Щодо El Mirador – ми тут відчули себе як в американських фільмах, де крамниці велетенських розмірів, де в тих же крамницях пропонують сумки (як возики у супермаркетах) аби ти собі обрав для примірки більше, ніж в руки поміститься, велитенськи черги до кас і купа порпозицій. Все навколо пахне, блищить, світиться, кличе до себе. 90% всього, що пропонують людям насправді не потрібне!

А ще в тому районі є IKEA, MediaMarkt, Leroy і напевно ще купа всього, але по дві строни автобану, тому довгих доїздів і розв’язок не уникнути)

Тож, якщо потрібен шопінг на Гран Канарії, то до нього потрібно їхати в напрямку Telde, це між столицею Лас Палмас та аеропортом.

З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

(Visited 499 times, 1 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments