Slovenia, блог

Мальовониче озеро Блед та неймовірний Триглавський парк в Словенії

Мальовниче Озеро Блед знаходиться недалеко від словенської столиці Любляни (45 км) або ж від австрійського міста Ґрац (219 км).

На вікенд у Ґрац (Австрія)

Відвідайте привітну та красиву столицю Словенії – Любляну

Це одне з найвизначніших місць, яке варто відвідати в Словенії. Розташоване в гірській місцевості неймовірної краси глибиною 30 м, довжиною більше 2 км і шириною 1,3 км.
Прикрасою озера Блед є маленький природній острівець Blejski otok посеред центру, на якому розташована церква з дзвіницею. До нього можна допливти на човниках.

А над озером височіє скала 130 м заввишки, на котрій побудований Бледський замок (Blejski Grad). Звідти відкриваються неймовірні краєвиди на озеро та Альпи.

Як не дивно, парковка біля замку є безкоштовна. Проте, біля озера – платна.

Вартість квитка в замок 10 євро/особа. Офіційний сайт тут




Але, спостерігати красивий краєвид з висоти замку на озеро Блед та острівець можна безкоштовно, обійшовши замок справа від входу по стежці.

Заночувати можна в досить красивому будиночку для гостей Vila Mangart, що розташований в протилежній стороні від головного міста Блед, проте близько до озера.

Триглавський Народний Парк (Triglavski narodni park)

За 60 км від озера Блед можна відвідати Триглавський Народний парк, який починається з містечка Kranjska Gora. Одразу першим цікавим та красивим місцем для зупинки є два маленькі озера з кришталево прозорою водою на фоні високих засніжених скелистих гір.







А далі починаються нереально вражаючі краєвиди на вертикальні велетні-гори. Майже по прямій дорозі ми піднялися на висоту 1580 м, звідки дуже добре проглядалися ті гори, котрі ми ще бачили з озера Блед. І це був не лише пік по висоті, але й по краєвидах.

За один день можна побувати у всіх чотирьох порах року: літо на озері Блед, осінь по дорозі в парк Триглавський, зима на піку перевалу, та весна – спустившись в квітучі та свіжі долини парку.

Ми були максимально наближені до засніжених велетнів і це було вражаюче. І їхали по очищеній від снігу дорозі, а на узбіччі все ще лежали і не танули цілі снігові покривала. А на дворі був травень місяць.

Далі серпантинами вниз почали спускатися на інший бік Триглавського парку. Почали віднітися зелені гори і десь далеко височіли снігові скали. Навколо долини з красивою весняною травою і квітучими деревами.


Приблизно за 40 км починалися інші визначні природні пам’ятки Словенії – водоспади. Один з них – slap Kozjak в містечку Kobarid.

Якщо на під’їзді до водоспаду повернути перед мостом в бік кемпінгу, то можна заїхати на безкоштовну парковку, а якщо поїхати через міст, то приїдете на платну – 1 євро/год.

Від парковки через кемпінг потрібно спуститися вниз по дерев’яних сходах, вийти на довгий міст через неймовірно красиву ріку світло-смарагдового відтінку. Далі стежка веде через ліс, тривалістю приблизно 15-20 хв.

Під кінець починається найцікавіше – дорога по річці, через кумедні мостики, з інтригою, адже водоспаду не видно, тільки чути його шум.

Аж поки ми піднялися до дерев’яної стежки вздовж скали, яка вузенькою змійкою завертає за скали. Спочатку чути сильний шум, але по ріці зовсім не відчувається сила водоспаду, бо течія спокійна і річка маленька.

Але зайшовши за поворот, відкривається весь масштаб і це видовище вражаюче.


Водоспад 10-13 метрів поміж розколотих скал ллється в красиве бірюзово-прозоре озеро. Тріщина між скалами має хвилясті форми і звідти проглядається зелень дерев та блакить неба.

В парку Triglavski є на що подивитися від засніжених скал до красивих водоспадів, яких тут досить багато.

Це буде неймовірна подорож!

Мальовониче озеро Блед та неймовірний Триглавський парк в Словенії Click to Tweet

Морська перлина Словенії – Піран, або Маленька Венеція

(Visited 1,731 times, 4 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments