блог, Європа, західна Європа, Іспанія, Канарські острови

Подорож вздовж та впоперек між горами острова Гран Канарія

Подорож вздовж та впоперек між горами острова Гран Канарія 

Щоб побачити гірські масиви і знамениті скелі Гран Канарії, потрібно їхати до центру острова або в найвіддаленіші куточки, як на приклад ті, що знаходяться на Заході цього острова. Про це й розповімо.

map west gran canaria.png На острові бути без авто – це нічого не побачити, лише свій пляж і номер. Для нас навіть не обговорюється мати чи не мати авто в подорожах (або на своєму їздимо або орендуємо як тут), бо автобуси та інші залежні транспорти не для нас. Першим куди ми поїхали по гірських серпантинах – це скала Roque Nublo.

roque nublo-1 roque nublo-2

Дороги на всьому острові дуже хороші, а навколо багато зелені. Це якщо порівнювати з Тенеріфе, де дороги дуже старі і потребують ремонту та нових розміток. А в Національному парку Тейде навколо оточують лише залишки лави у вигляді подрібнених каменів. Але про Тенеріфе пізніше)

roque nublo-3 roque nublo-4

По дорозі до Roque Nublo є місто Fataga, де усі зупиняються. Бо, по перше, довго вже їхали по серпантинах, а по друге, тут гарно і є ресторани та продуктова крамниця і заправка.

roque nublo-5 roque nublo-6

Містечко з майже білосніжними будинками 🙂 Цікаво мешканці плями затирають.

roque nublo-7

Канарці люблять прикрашати територію біля будинку, та й у всіх  містах на вулицях багато клумб, горщиків з деревами чи квітами. Гарна традиція

roque nublo-8 roque nublo-9 roque nublo-10

Після Fataga ми довго їхали до Roque Nublo, а взяти поїсти з собою забули. А тоді ще й свято національне було і всі крамниці в селах і містах були зачинені. Голодними підніматися пішки в гори не хотілося, тому зупинился в якомусь селі в «ресторані». В перші дні ми не знали про Баракітос, тому замовляли капучіно, а це помилка – бо його тут робити не вміють і не мають з чого, більшість. Вже була 17:00 і заклад збирався зачинятися, але для нас ще погодилися приготувати пасту Карбонара) принесли дуже швидко  – ну, ті «макарошки з чимось» ми з’їли і каву допили. Висновок: тут не паряться.

roque nublo-11

До скали Roque Nublo потрібно пішки піднятися приблизно 1,5 км від парковки. Спочатку стежка, далі круті підйоми через ліс і скали.

roque nublo-12 roque nublo-13 roque nublo-14

На горі нас чекав сильний вітер, але ми з собою захопили куртки з капюшонами, тому було комфортно

roque nublo-15

На справді в Гран Канарії багато таких каменів розкиданих по різних місцях, але Roque Nublo найпопулярніший. Звідти відкривається красива панорама.

roque nublo-16

Здалека маленькі два камінці. А підійти поближче, то будуть висотою під 90 м

roque nublo-17 roque nublo-18 roque nublo-19

Тут цікаве середовище тим, що поверхні каменів світлі, а тут досить масштабно.

roque nublo-20

Звідси трішки проглядається Маспаломас і гірські масиви, через які ми проїхали сюди по серпантинах. Roque Nublo знаходиться на висоті приблизно 1400 м.

roque nublo-21 roque nublo-22 roque nublo-23

А це вже інший день, коли ми поїхали на Захід Гран Канарії і побували в бухті San Nicolas та в ресторані з кактусами та садом з екзотичними фруктами. В цій місцевості нас чекала найкрутіша і найвужча дорога з закрученими серпантинами і захоплюючими краєвидами.

roque nublo-24 roque nublo-25

Ця дорога веде повз річки і водосховища, але річки пересохли ще купу років тому, бо внизу на їх місці навіть пальми встигли вирости. А у водосховищах значно впав рівень води. Тут в долині, що нижче, вирощують банани та інші культури, які потрібно поливати. Дощів майже ніколи не буває. В нас було враження, що тут ніхто не їздить, тільки дві машини зустріли по дорозі. Та й добре, бо дуже вузько, і лише на кількох частинах дороги є місце, щоб розминутися.

roque nublo-26

Перше водосховище: тут видно наскільки рівень води впав. А середовище гарне)

roque nublo-27

Давно ми такими дорогами не їздили. А цікаво ж як!

roque nublo-28

Недалеко від першого водосховища знаходиться інше. Їхати потрібно стрімко вгору обабіч бетонної стіни, за котрою тонни води.

roque nublo-29 roque nublo-30

Але найцікавіше чекало нас далі. Ми вибрали напрямок на крутий підйом і піднімалися ще серпантинами  вгору.

roque nublo-31 roque nublo-32

Дорога без захисного паркану і дуже вузька. Жодного авто по дорозі.

roque nublo-33

Десь – далеко від цивілізації, на височенній висоті, знаходиться селище, таке самотнє посеред великих гір.

roque nublo-34 roque nublo-35

Чим далі, чим вище, тим гарніші краєвиди.

roque nublo-36 roque nublo-37

Подолавши довгий серпантиновий шлях, ми виїхали на більш популярну дорогу, яка привела нас до головної, що нею всі їдуть до Roque Nublo, який ми змогли спостерігати з іншого ракурсу. Краєвиди невимовної краси побачили за той день, а на останок ще й крутий захід сонця. А після того ще довго спускалися серпантинами і задоволені лягли спати.

roque nublo-38 roque nublo-39 roque nublo-40

З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

(Visited 6,733 times, 1 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments