блог, Україна, Цікаві заклади

Смачний Київ: цікаві заклади і фестиваль їжі

Смачний Київ: цікаві заклади і фестиваль їжіWhere to eat in Kyiv - awesome cafe and food festival

Їдучи в Київ з єдиною метою відвідати цікаві місця, ми обрали в свій список must-visit аж 15 закладів – ресторани, бари та кав’ярні. А потім виявилося, що в тих числах ще буде відкриття Фестивалю Вуличної Їжі на арт-заводі Платформа. Так як нас поїхало четверо – ми вирішили, що зможемо скуштувати всього по трошки, замовляючи на кожного іншу страву) А що з наших великих планів здійснилося – дивіться далі. Забігаючи наперед, можемо впевнено сказати, що у Києві є дуже багато цікавих, смачних і крутих закладів!

Почнемо з креативного (не тільки в дизайні інтер’єру, але й в їжі) закладу MILK BAR. Ще біля фасаду можна довго стояти і милуватися ним. А зайшовши в середину, одразу відчувається ажіотаж в цьому закладі. Ми стояли кілька хвилин, щоб звільнилося місце за столиком. Зал повний, а причиною цього є привітна атмосфера і шалено цікаві десерти. Починаючи від назви до подачі.

Можна поспівчувати тим, хто частенько сюди навідується, бо відмовитися від цікавого і смачного десерту не вийде) Ми на чотирьох взяли три десерти з незвичними назвами і ледве їх доїли. Все було смачно, але порції надто великі, або ми це ми слабаки!

Тут майже немає звичних нам десертів, і завдяки цьому тут круто! Замовили фірмовий десерт, в складі якого є три різні види молока. Велике печиво Woopie cookie (здається така назва). І ще один десерт з базиліком, полуницею і купою смакоти, який подається у відерці. Помилкою було замовити каву РАФ, яка є солодкою і калорійною. Адже до таких десертів треба щось протилежне  – альтернативна кава була б краще.




Бар Parovozzz, без вивіски на фасаді, який знаходиться в підвалі театру. Ми б самі в такий заклад не пішли, бо мали застаріле враження від змісту коктейлів та атмосфери і контингенту в подібних закладах, тим паче окрім вина нічого не любимо.

Але дякуючу другові Богдану, ми змінили своє бачення в позитивну сторону. В Parovozi панує крута атмосфера. Найцікавіші місця – біля барної стійки, де кілька барменів весело роблять перед тобою напої. Цікаво розглядати деталі інтер’єру, кожна дрібничка красива. Нам порадили коктейлі, в яких ми майже не відчули алкоголю – те що й хотіли, а смак був досить цікавий. Великий шматок льоду не танув на протязі години. Тут клієнти цінують якість та атмосферність. Круте велике вікно з кухні дає м’яке світло, власне як і лампи над барною стійкою. Повний Parovozzz приємних людей і вражень навколо!

Ніколи б не подумали про себе, що підемо в такий заклад і будемо захоплені )


Тут не тільки коктейлі смачні, а й поїсти можна.



THE BLUE CUP COFFEE SHOP. В цей заклад особисто я дуже хотіла потрапити. А все тому, що тут є блакитні чашечки) Так склалося, що в переважній більшості кав’ярень подають каву у білих чашках – а це нудно! Яскравих кольорів побільше треба!

На велике здивування, нам принесли еспресо в білих чашках. Ми випитували, який напій потрібно замовити, щоб отримати його в блакитній чашці… Ну що ж, пили какао, яке виявилося смачним і, що важливо, не солодким.

Сніданки у всіх закладах приблизно однакові, тільки подача і деякі деталі відрізняються. Тут було смачно!

Друга причина, через яку хочеться відвідати  THE BLUE CUP – це інтер’єр. Ну мало ще таких трапляється, тому й цікаво! В принципі такого стилю ніде ще не зустрічали, а вживу дуже гарно, приємно, кольорово, з різними зонами. Хочеться приходити ще 🙂

На щастя, тут не тільки інтер’єр красивий, але й смачна кава-страви і приємне обслуговування. А зі стелі над столиками біля вікон звісили синіх восьминогів !


По дорозі в Платформа арт-завод заїхали подивитися на яскраве життя мешканців Комфорт Таун. Це ціле містечко під охороною, де супермаркет та дитячий центр побудовані в такому ж стилі. Ми проїхали лише навколо території, бо всередину можуть заїхати тільки жителі. Те, що змогли побачити – нам сподобалося! Інший світ, за межі якого, мабуть, не хочеться виїжджати. Про інші будинки на лівому березі нема що сказати, на жаль.

І ще один район з кольоровим містом всередині. Цього разу нам здалося, що тут більш-менш стало обжито, багато крамниць і ресторанів відкрилося. Туристам є де погуляти)



Пейзажна алея класна – якщо взяти до уваги лише арт-об’єкти, бо вся інфраструктура стара як і всюди. А такі поодинокі скульптури як “Дощ” надихають. Вони несуть в собі цінну філософію, заряд енергії і натхнення. Ми усі кожного дня  маємо якесь відношення до творчості. Кожна людина так чи інакше пов’язана з нею. І тому дуже важливо мати місця (вулиці, райони, заклади), де тебе оточує чиясь втілена творчість. І дає позитивний вплив на власну діяльність. Примушує зупинитися, задуматися і надихнутися на власні цікаві думки, проекти. Ось і в Києві є маленький “оазис” такого ПОТРІБНОГО мистецтва. Скульптура «Дощ» Назара Білика вражає, а далі по стежці є ще кілька цікавих, як до прикладу, прожектор з бетонним промінням.

Це мистецтво в живому середовищі, яке доповнює і надихає кожного дня – тільки бери і приходи.

Або ми не звикли до високих будівель, або це випадково – але у Києві нам найбільше кидалося в очі ВЕЛЕТЕНСЬКІ ШРИФТИ НА ВИВІСКАХ – ось як суші на фото внизу. Це мабуть від того, що справді на кожному кроці один біля одного розташовані заклади. Таким чином власники привертають увагу?

Але ж ми приїхали в Київ, щоб відвідати гарні заклади… ) Недалеко від кольорових будиночків Воздвиженки  є милий заклад CALL ME CACAO, де варять справжній какаовий напій. Ми замовили з м’ятою і лавандою.

Район і вулиця зовсім не для прогулянок, але посидіти на такому великому вікні і попити смачне какао вартує того, щоб сюди завітати)

По приїзду в Київ першим на нашому шляху був ресторан DAILY FISH CAFE. Тут можна замовити страву на двох разом з келихом вина. Тут крутий і приємний дизайн. За атмосферу і їжу поганого не скажеш, але  й хвалити в нас не вийде.

Краще розповімо про заклад ЛЮБИМИЙ ДЯДЯ. Нам пощастило потрапити сюди на сніданок, якраз поруч нього знайшли квартиру через airbnb.

Після таких закладів не хочеться ходити куди-небудь. Офіціанти, які люблять свою роботу і клієнтів (принаймні так відчувається), смачна їжа, красивий інтер’єр. А найголовніше постійний потік людей. Це викликає довіру, а після обслуговування розумієш чому сюди приходять. Наші наплічники офіціантка поклала на спеціальні стільці поруч 🙂

ONE LOVE COFFEE BAR, мабуть, вже знають усі. А підкреслює цю думку витерта від ніг підлога та просиджені дивани…. Це просто те, що одразу кинулося в очі)) Але тут можна насолодитися якісною кавою і скуштувати різні способи заварювання.

На фотоапарат фотографувати не дозволили ) З телефоном робіть що хочете!

Нам пощастило скуштувати різну каву, яку привезли з нещодавнього фестивалю кави у Лондоні. А ще приємно, що тут є напій від закладу, який придумав їхній баріста. Нам особисто вже не цікаво замовляти капучіно чи лате. Хочеться нових вражень. Тут це можна втілити.
 kyiv vulychna izha vid-001

Ми випадково взнали про Фестиваль Вуличної Їжі і дуже щасливі, що побували тут. По перше, ми хотіли відвідати територію арт-заводу Платформа. Нам дуже цікаві такі місця, коли старому закинутому приміщенню дають нове життя в сучасних умовах. Щось подібне ми бачили в Катовіце, куди дуже радимо з’їздити.

З центру Києва ми близько години їхали на авто на лівий берег, через сірі безликі райони. Заїхали на велетенську безкоштовну парковку. Далі купили квитки по 50 гривень з людини. А потім ми лише позитивно зауважували на що йдуть гроші за вхід. Найперше – це охорона. Всі відвідувачі заходять через металодетектори і показують вміст сумок. Далі  на території гуляють охоронці і стежать за порядком. Окрім них, ми часто бачили службу прибиральників і жодної смітинки. Це може для когось дрібничка, але насправді дуже важливо. Всюди є столики, стільчики, м’які пуфи, лежаки і багато іншого. За це все велика повага до організаторів.

kyiv vulychna izha vid-002kyiv vulychna izha vid-003kyiv vulychna izha vid-004kyiv vulychna izha vid-005kyiv vulychna izha vid-006kyiv vulychna izha vid-007kyiv vulychna izha vid-008

Зі всіх боків щось димить, смажиться, вариться, пахне. Всі столики зайняті, про лежаки ми тільки й мріяли, бо всі були зайняті. Хоча й приїхали через дві години після відкриття.

kyiv vulychna izha vid-009kyiv vulychna izha vid-012kyiv vulychna izha vid-011kyiv vulychna izha vid-010

Тут ми нарешті скуштували Coffee COLD BREW. Холодна Кава в пляшечках малими кроками йде в Україну. Цей напій заварюється 18-24 год., уявляєте? Професіонали готують через спеціальний пристрій, де кава помалу стікає капельками в іншу ємність. А відомий Джеймі Олівер має рецепт для всіх: насипати в пляшку чи глечик мелену каву і залити водою (1:8), а через 1 добу процідити. Такий напій може зберігатися до 14 днів. Смачний і м’який (без гіркоти і з нейтральною кислотністю). Зате відчуваються всі тонкі смаки та аромати кавових зерен (головне, щоб ті були якісні ). Влітку стане у нагоді!

kyiv vulychna izha vid-013kyiv vulychna izha vid-014

Тут стільки локацій для зйомок!

kyiv vulychna izha vid-021

Богдан – наш особистий охоронець ))

kyiv vulychna izha vid-016kyiv vulychna izha vid-015

Ми чомусь найбільше павільйон Цимес Маркету фотографували…)

kyiv vulychna izha vid-018kyiv vulychna izha vid-024

Київський знаменитий годинник.

kyiv vulychna izha vid-022kyiv vulychna izha vid-026

А всередині павільйонів розташувався ярмарок з речами та одягом.

kyiv vulychna izha vid-023kyiv vulychna izha vid-031

Один з найкрутіших павільйонів. Великі вікна, безмежний простір і облізла штукатурка. Сонячні проміння і тіні – що ще треба. Аж захотілося фотосесію зробити.

kyiv vulychna izha vid-028kyiv vulychna izha vid-030Кілька разів обійшли всі місця. Все скуштувати не вийшло. Ми напевно більше все роздивлялися навколо і фотографували, а про їжу час від часу згадували )kyiv vulychna izha vid-032kyiv vulychna izha vid-034kyiv vulychna izha vid-033

Ще одна велика зона, де є сцена і великий газон з лежаками. Але попри велику кількість крісел і пуфів, ми все-таки не знайшли вільних. Тому наша порада – беріть з собою плед.

kyiv vulychna izha vid-035kyiv vulychna izha vid-038kyiv vulychna izha vid-036kyiv vulychna izha vid-037

Нарешті вдалося скуштувати славнозвісні макаруни від Make My Cake. Смакота неймовірна. Хлопці такого десерту не розуміють ))

kyiv vulychna izha vid-040kyiv vulychna izha vid-041kyiv vulychna izha vid-043kyiv vulychna izha vid-044

Ми в захваті від тих креативних, позитивних та яскравих «оазисів» в столиці. Звичайно ми захопили в свої об’єктиви лише маленькі шматочки Києва, які встигли побачити і нам сподобалися. Так що, є причини поїхати на вихідні в Київ!

(Visited 2,280 times, 1 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments