блог, Європа, західна Європа, Іспанія, Канарські острови

Що подивитися в столиці Тенеріфе Санта Круз

Що подивитися в столиці Тенеріфе Санта Круз

Столицею острова Тенеріфе є місто Санта Круз де Тенеріфе. Найбільший мегаполіс з висотками зі всіх Канарських островів. Саме сюди в порт ми приплили на паромі Armas з попередньго острова Гран Канарія.

Gran Canaria - Tenerife ferry

Santa Cruz de Tenerife-1

Дослідження цього міста ми почали з панорамного вигляду з крайнього пагорба.

Santa Cruz de Tenerife-2

Санта Круз розташована на півночі острова в низині, звідси не видно вулкана Тейде.

Santa Cruz de Tenerife-3 Santa Cruz de Tenerife-4 Santa Cruz de Tenerife-5 Santa Cruz de Tenerife-6

Санта Круз колись виконувала роль простого порту для попередньої столиці Ла Лагуна, але зараз розширилася і розбудувалася. Місто досить живе, тут постійний рух, корки з автівок тривають до 9-10 год. вечора. Парковки в більшості платні, центральна піщохідна частина не є дуже симпатичною, але все ж таки є місця в столиці, які варто відвідати.

Santa Cruz de Tenerife-7 Santa Cruz de Tenerife-8

Згори все сфотографували і поїхали роздивлятися поближче. Знайшли кілька кольорових деталей, а так, переважає звичайне повсякденне життя простих вуличок і барів з терасами.

Santa Cruz de Tenerife-9 Santa Cruz de Tenerife-10 Santa Cruz de Tenerife-11 Santa Cruz de Tenerife-12 Santa Cruz de Tenerife-13 Santa Cruz de Tenerife-14 Santa Cruz de Tenerife-15

Одним з найцікавіших місць Санта Круз є площа Іспанія (Plaza de Espana). Велетенський простір з озером по середині. Це справді затишне середовище, а збоку парк, вхід в який через гарну кам’яну браму.

Santa Cruz de Tenerife-16 Santa Cruz de Tenerife-17

Жовто-білий грунт під ногами трішки нагадує про Париж.

Santa Cruz de Tenerife-18 Santa Cruz de Tenerife-19 Santa Cruz de Tenerife-20

З одного боку в озері відображаються високі будівлі (не дуже гарні), а з іншого маленька трикутна кав’ярня на фоні гостроверхих гір.

Santa Cruz de Tenerife-21 Santa Cruz de Tenerife-22 Santa Cruz de Tenerife-23 Santa Cruz de Tenerife-24 Santa Cruz de Tenerife-25

І ще один панорамний вигляд на Санта Круз та її найвідоміший символ  – Аудиторіо де Тенеріфе, автором якої є архітектор Сантьяго Калатрава. Йому вдалося прикрасити промисловий район столиці і зробити його популярним. А фотографували ми з оглядового майданчика, вхід на який з 10:00 і платний. А ми випадково прослизнули через відкриту браму, коли робочі заходили на прибирання, але старший бос нас не вигнав, бо ми пояснили, що в 10:00 світло для фото буде погане і під його хороший настрій ми продовжили 🙂

Santa Cruz de Tenerife-26 Santa Cruz de Tenerife-27 Santa Cruz de Tenerife-28 Santa Cruz de Tenerife-29 Santa Cruz de Tenerife-30 Santa Cruz de Tenerife-31 Santa Cruz de Tenerife-32

Одразу біля Аудиторіо, якщо підійти до берега океану, можна зустрітися із світовими зірками, намальованими на каменях.

Santa Cruz de Tenerife-33 Santa Cruz de Tenerife-34 Santa Cruz de Tenerife-35

Окрім Площі Іспанії та Аудиторіо де Тенеріфе нам більше нічого не сподобалося в столиці, навіть кав’ярні цікавої не знайшли. Але ці двоє варті, щоб до них завітати. Тим паче, недалеко за столицею є один з найкрутіших пляжів плая Терезітас (Playa de las Teresitas).

Santa Cruz de Tenerife-36 Santa Cruz de Tenerife-37 Santa Cruz de Tenerife-38 Santa Cruz de Tenerife-39

Як виглядають місцеві житлові райони біля Санта Круз.

Santa Cruz de Tenerife-40

Не доїжджаючи до столиці, ми спустилися з автобану по крутій дорозі вниз до маленького, напевно, рибацьго поселення. Всього кілька хатин і машин.

Santa Cruz de Tenerife-41

Будинки, що одразу біля океану, мають зіпсуті водою і сіллю фасади, залізні вікна і двері. Під час шторму хвилі б’ються об фасад і тому вікна мають бути металеві. В таких будинках скорше всього постійно волого, сумнівно, що є центральне опалення, або хоч якесь. І зазвичай, люди не відчиняють вікна, а ховаються від яскравого і палючого сонця і темряві. Ось таке буває життя поруч океану.

Santa Cruz de Tenerife-42

Тут між будинками на скалах є вузесенькі провулки і манюсінька загальна площа зі сценою, де напевно святкували Новий Рік. Є свій пляж, а машини припарковані зверху на пагорбі, над будинками.

Santa Cruz de Tenerife-43

З цього містечка ми й побачили інший цікавий район, до якого захотіли під’їхати поближче. Цілий ряд висоток побудували у скалі, спочатку розчистивши місце під них.

Santa Cruz de Tenerife-44Стоять як іграшки на полиці) Santa Cruz de Tenerife-45 Santa Cruz de Tenerife-46

Це, мабуть, елітний район, тут дуже гарна інфраструктура, просторо. Штучний пляж, доріжки, маріна.

Santa Cruz de Tenerife-47

Тут добре видно будову. Всі будинки мають вікна і балкони лише в сторону океану, ззаду скала облаштована захисною ришіткою.

Santa Cruz de Tenerife-48 Santa Cruz de Tenerife-49 Santa Cruz de Tenerife-50

А ось видно і те рибацьке містечко, в якому були перед тим. Таке маленьке, майже непомітне.

Santa Cruz de Tenerife-51

З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

(Visited 3,386 times, 1 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments