блог, Іспанія, Канарські острови

Мірадор Ель Ріо на Лансароте

Мірадор Ель Ріо на Лансароте – Космічний корабель з виглядом на мільйон

Острів Лансароте дивовижний. Вся унікальність в природі, яку, закоханий в неї Сесар Манрінке, підкреслив і дозволив побачити всю її красу та фантастичність кожному бажаючому. Ми поїхали в найзеленішу частину острова, де чудом збереглися пальми та деякі міста. Колись ця місцевість Арія носила назву «Долина тисячі пальм». На сьогодні частина пальм та зелені залишилася, що робить краєвиди цієї частини острова зовсім протилежними до півдня. Про космічний корабель буде трішки далі. Адже перед тим ми завітали в одне містечко Тегісе – це найстаріше місто, яке ще й вціліло під час виверження вулканів тривалістю 6 років.

lanz mirador del rio web

Тут, як і на цілому острові, збережений єдиний стиль архітектури. Всі будинки білого кольору, а вікна і двері смарагдових чи бірюзових відтінків. Це єдиний острів, який справді зберігає свою автентичність, а все завдяки одній людині, яка змогла переконати усіх, що це важливо і естетично.


Це місто одне з найпопулярніших, адже кожної неділі тут проводиться великий Ярмарок, розміром на все місто!

Ой, що тут твориться в той день. Добре, що ми перший раз завітали сюди під вечір, коли вже нікого не було навіть у будній день. З самого ранку у неділю ми встигли заїхати на маленький паркінг в самому центрі і безкоштовний. А з 9:00 всі в’їзди закривають, на будь-які парковки ставлять табличку про платність. А від тих парковок ще йти кількасот метрів.

В нас не було жодного бажання фотографувати все, що там відбувалося)). Всі вулички облаштовані палатками з товарами, крім того ще безліч крамниць, які й так кожного дня працюють. Що ж продають?  – як завжди все однакове, здебільшого китайське дрантя. Шкодуємо, що не зробили один кадр, як в натовпі кожна 5-та жінка ходила в кучерявій китайській накидці рожевого кольору, яку купила в одному з прилавків 🙂



Поруч Тегісе є піратський замок, котрий збудований на вершечку стіни кратера. А ми заїхали туди лише щоб подивитися на панораму міста)

Caleta de Famara – найвищі скелі на Лансароте. Тут все виглядає зовсім інакше, ніж на півдні острова – де лише лава і кратери всюди. А тут піщана пустеля, інші гори, плоскі пляжі.

Пісок перебігає дорогу або ж зовсім заполоняє її.

Далі можна виїхати на скелі і знову споглядати нереальну красу знизу.


По краєчках цих скал ми добиралися до найбільш вражаючого оглядового майданчика всіх Канарських островів.




Ось ми й потрапили немов в космічний корабель, який має незвичні округлі форми, дизайн в стилі мінімалізму. І хоча ця будівля була реконструйована і добудована всього лиш у 1970-х роках, досі виглядає як з майбутнього. Мірадор Ель Ріо – це одне з 7-ми чудес Сесара Манріке. 

Дизайн подібний до решти мірадорів, які будував Сесар. На цьому місці була колись військова наглядова башта, а Манріке переробив її на цю красу, в гармонії з природою. Вигляд звідти неймовірний. Ель Ріо знаходиться над прірвою з виглядом на сусідній острів Ла Ґрасіоса. 

Вартість квитка 9 євро на двох. Кав’ярня також плану як в Ель Діабло – тому ми не хотіли купувати каву, а насолоджувалися краєвидами просто сидячи на диванах.

З будівлі можна вийти на дах. Але вітрисько дуже сильний, краще споглядати все  з панорамних вікон всередині)

Острів Ла Ґрасіоса є найменшим за площею, де живуть люди. Там є лише одне місто, мешканці якого ловлять рибу і продають її. Або туристи за 20 євро у дві сторони плавають туди на кілька годин.

За островом Ла Ґрасіоса видніються, немов кити, решта Канарських островів, що разом налічують 13. Але на цих островах ніхто не мешкає, і вони мають значення більше як гори, а не острови.

Враження неабиякі – стояти біля таких великих вікон, з яких видно океан і плоский, немов покривало, острів. Дуже класно! Такі високі вікна підкреслюють та додають ще більшого шарму краєвиду. Тут не просто океан видно, а якийсь чудернацький острів та ще дивніші гори за ним! Емоції від побаченого сильні і незабутні.

Всередині так спокійно, приємно. А вийти на верх – то навіть вкусити острів не виходить 🙂

Дуже круто це все виглядає. Особливо ті менші острови, які дійсно нагадують китів, що начебто вийшли на поверхню води погратися.


Інша сторона острова Лансароте – зелена, свіжа, без лави.

Неземний острів Лансароте: чому варто відвідати



А далі знову поїхали в сторону Тегісе та скал Фамара.







Нічний вигляд на Скали та містечко Фамара.

Корисна інформація про Канарські острови:

Як подорожувати між Канарськими островами: пароми та літаки

Як орендувати авто на Канарах: Тенеріфе, Гран Канарія, Лансароте, Фуертевентура

Ще більше про острів Лансароте:

Парк Тіманфайя на Лансароте або пригода в чарівному автобусі

Або ж про інші Канарські острови:

Тенеріфе, Гран Канарія, Ла Гомера, Ла Пальма, Фуертевентура

(Visited 596 times, 2 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments