Іспанія, Канарські острови

Лансароте – 6 фантастичних причин відвідати острів

6 фантастичних причин відвідати на Лансароте (Канарські острови)

1 Lanzarote, Canary Islands

Лансароте – це один з найменш відомих Канарських островів! Сюди приїжджають не для відпочинку на пляжі, хоча це тут також доступно. Найголовнішою причиною для тисяч іноземців є можливість побувати наче в фільмі жанру  фентезі «Пригоди на Інопланетній землі». 2 Los Hervideros Lanzarote, Canary Islands

Справа в тому, що досить недавно, близько 300 років тому, на Лансароте було виверження аж 32-ох вулканів! Найцікавіше, що це тривало цілих 6 років. Майже половина острова з плодючими землями перетворилася на звалище застиглої лави. А кратери різних форм мають відтінки червоного, наче палаючих ще досі вулканів.

Та не тільки це вражає. На маленькому острові довжиною 60 км і шириною 13 км вмістилося стільки різнобарвних цікавинок, що безумовно варто побачити їх усіх. 

Отож, найголовніші причини: Чому варто відвідати Лансароте?

1) ДОРОГА ЧЕРЕЗ 32 КРАТЕРИ ВУЛКАНІВ

Парк Тіманфайя на Лансароте є унікальним в цілому світі. Тут зосереджена найбільша кількість вулканів острова. Територія парку площею 50 км2 повністю покрита застиглою лавою. Це неймовірні відчуття проїхатися повз вузьку ущелину з лави, де стіни з товстого прошарку різних вулканічних порід. Посеред застиглої лави і кратерів. Постояти на найбільшому кратері, де острів’яни побудували ресторан та готують їжу на грилі, який постійно має жар з під землі, де на глибині 13 м температура сягає 600 градусів. Враження від навколишніх пейзажів настільки незрівнянні та вражаючі, що це варто в свій список місць!

Парк Тіманфайя на Лансароте або пригода в чарівному автобусі

Лансароте – піша прогулянка на кратер

4 Park Timanfaya Lanzarote, Canary Islands3 Park Timanfaya Lanzarote, Canary Islands

2) НАЙУНІКАЛЬНІШІ ВИНОРОБНІ З ВУЛКАНІЧНИХ ПОРІД

Так як острів Лансароте був спалений вулканами, то виноград, який до того вирощували в цих краях, мешканці змушені були вирощувати його новим методом.

Лансаротівці почали викопувати глибокі кратери в лаві, щоб досягти ґрунту, збудували біля кожного огородження від сильних вітрів. А завдяки позитивним властивостям верхнього шару застиглої лави, що вночі вбирає вологу, а вдень не дає їй випаруватися, відпало питання зрошення. Ось так і виходить специфічне та цікаве на смак вино острова Лансароте.  А краєвиди на виноградні поля виглядають як огороди інопланетної землі!

Неймовірні виноградники Лансароте

5 vineyards Lanzarote, Canary Islands7 wine Lanzarote, Canary Islands6 wine la Geria Lanzarote, Canary Islands

3) ОСТРІВ – МУЗЕЙ ПІД ВІДКРИТИМ НЕБОМ СЕСАРА МАНРІКЕ

Сесар Манріке – це неймовірна людина, яка будучи закоханою в природу та унікальну красу свого острова, змогла створити та об’єднати всіх мешканців аби підкреслити всі переваги Лансароте та показати його цілому світу. На острові звідусіль можна відчути та побачити роботи Сесара, який розробив проекти всього найцікавішого та найпотрібнішого тут. Від логотипу до оглядових майданчиків, від дороги через кратери до аеропорту. Це мистецтво задля гармонії природи і людини варто побачити на власні очі та дізнатися більше про цю талановиту людину.

Сесар Манріке – гармонія на острові Лансароте

8 Lanzarote, Canary Islands

4) 7 ЧУДЕС СЕСАРА МАНРІКЕ НА ОСТРОВІ ЛАНСАРОТЕ

Цей художник, архітектор та дизайнер зумів створити неймовірні та креативні проекти, які відкривають острів у зовсім незвичних ракурсах та минулі недоліки перетворив на популярні об’єкти. Мірадор ель Ріо над прірвою з виглядом на сусідній острів-малюк Ла ҐРАСІОСАСкали Лос Ервідерос, де стежки побудовані на кручі, де можна поспостерігати за хвилями, які без упину нападають. Сад кактусів чи глибокі лавові печери Куева де лос-Вердес з озером та концертним залом. Визначні місця Лансароте дуже різноманітні та неабиякі, тут точно буде цікаво та вражаюче.

Мірадор Ель Ріо на Лансароте

Мірадор ель Ріо:

9 mirador El Rio Lanzarote, Canary Islands10 mirador El Rio Lanzarote, Canary Islands

Скали Лос Ервідерос:

10 Los Hervideros Lanzarote, Canary Islands

5) ДИВОВИЖНИЙ ПЛЯЖ ПАПАГАЙО

Острів Лансароте вулканічного походження. З застиглою лавою тут пов’язано багато краєвидів. На півдні острова, недалеко від порту Плая Бланка, куди всі припливають з острова Фуертевентура, знаходиться масштабний пляж Папагайо. Окрім золотавого піску та блакитно-бірюзового океану, пляж звідусіль оточують скелі з застиглої лави. На них можна піднятися і спостерігати фантастичні краєвиди вздовж берега з виглядом на кратери вулканів. Тут, як і на цілому острові, можна налічити десятки відтінків коричневого кольору, а верхівки кратерів – багряних кольорів. Тут не має зелені, тільки в одній чудом врятованій долині. Тож, контраст, який буде дивувати, запам’ятається на довго.

Неземний острів Лансароте: пляж Папагайо

11 playa Papagayo Lanzarote, Canary Islands

6) КИСЛОТНЕ ОЗЕРО ТА СКЕЛІ ЛОС ЕРВІДЕРОС

Прибувши на острів Лансароте в місто Плая Бланка, одразу можна поїхати по головній дорозі в бік Парку Тіманфайя. Дорога пролягає через застиглу лаву і кратери вулканів. Першим на зустрічі будуть скали Лос Ервідерос – це неймовірна прірва з високими скелями, куди постійно заходить велетенська хвиля. Масштаби вражаючі та створюється захоплююче видовище.

Далі по дорозі, наче в іншій планеті, можна доїхати до великого та цікавого кратера, який зовнішні та внутрішні стіни має з нереальним декором від вітру, а на дні розташоване озеро кислотного зеленого кольору. Цей пейзаж справді фантастичний та вартує бути побаченим. 12 El golfo green lake Lanzarote, Canary Islands

Поїхати на Лансароте та бути враженим від всього навколишнього. Де природа переважає над архітектурою, де одна людина перетворила забутий всіма острів на популярний. Де природа понад усе і мешканці стараються зберегти її недоторканою та жити з нею в гармонії. Цей острів точно не подібний до всіх інших не тільки Канарських, а й у цілому світі. 

Після цих причин, у вас би мала також запалитися іскорка, щоб приїхати та побачити це чудо природи. 

Корисна інформація про Канарські острови:

Як подорожувати між Канарськими островами: пароми та літаки

Як орендувати авто на Канарах: Тенеріфе, Гран Канарія, Лансароте, Фуертевентура

Або ж про інші Канарські острови:

ТенеріфеГран КанаріяЛа ГомераЛа ПальмаФуертевентура

(Visited 2,719 times, 3 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments