блог, Європа, західна Європа, Іспанія, Канарські острови

Ла Лагуна – найкрутіше місто на Тенеріфе

Ла Лагуна – найкрутіше місто на Тенеріфе

Повна назва милозвучна – san Cristobal de la Laguna. Нам це місто дуже припало до душі. Не своєю архітектурою, хоча тут досить гарно і збережені цілі квартали колоніального стилю, а саме місцевими мешканцями. Тут якось по особливому і різко виділяються місцеві: їх багато, тобто туристів на вулицях майже не замітно; модно, стильно і вільно одягнені люди будь-якого віку; від них аж віє впевненістю від насолоди життям.

Дивишся на кожне зустрічне обличчя і бачиш приємний або усміхнений вираз обличчя. В період ланчу, особливо у вихідні дні всі йдуть в ресторани, бари та кафе на сімейний обід. Безліч сімей років 30-40 з дітьми, старші пари модно одягнені, молоді юнаки та всі кого ми зустріли. Можливо таке захоплення нам вдалося через те, що кілька днів перед тим ми спостерігали за відпочиваючими в Лос Крістіанос: це було зовсім протилежне тому, що описано вище, зовсім не надихаюче, в тому середовищі ми не могли знаходитися.

La Laguna-1

Отже, Ла Лагуна. Це перша столиця Тенеріфе, яка знаходиться в середині острова, без доступу до океану. Теперішня Санта Круз колись була всього лиш портом для столиці Ла Лагуна. Її навмисно призначили і заснували в центрі острова, щоб піратам було важче дістатися до головного міста, адже біля берега було легше нападати.

La Laguna-2

Вся стара центральна частина внесена до ЮНЕСКО, оскільки тут збережено цілі квартали визначної архітектури. Тут й справді дуже гарно, особливо гарно виглядають ненав’язливі тераси з однаковими стількичками та столами, у всіх-всіх однакові)

La Laguna-3

А ще подобаються таблички біля кожного громадського закладу: Bc – бар, кафе; H – готель, R-ресторан. Одразу розумієш що до чого.

La Laguna-4

Головна площа з церковою.

La Laguna-5

Фасади мають глянцево-матове покриття і круті дерев’яні двері та вікна.

La Laguna-6 La Laguna-7 La Laguna-8 La Laguna-9 La Laguna-10

Тут народ крутий, а тому є й круті сучасні заклади. Ох, як ми скучили за цим вже місяць перебуваючи на Канарських островах) А таки знайшли! Маленька ( в буквальному сенсі) бургерна La Bourmet.

La Laguna-11

Відчиняється о 13:00 ! А працює знаєте до котрої? – до 16:00 🙂 Потім, здається, ще з 19:00 до 23:00. Деякі гості займають чергу і чекають поки звільниться місце. Так було в той день, бо на вулиці сильний вітер, майже буря, і на терасі сидіти ніхто не хотів.

La Laguna-12

В середині три-чотири столики і за барною стійкою ще кілька місць.

La Laguna-13

В меню є тільки бургери та купа напоїв, в тому числі і пиво. Всі замовляють пиво або кока-колу. Ну й звісно що бургери.

La Laguna-14

Бургери. Є чотири види булочок: чорні, з льоном, з пряними травами та ще якась 🙂 Є чотири соуси, теж дуже смачні, в тому числі з манго. Особливу увагу варто приділити картоплі-фрі. Це найсмачніша справжня картопля, яку ми їли, вона навіть порізана вручну, бо кожна різного розміру, товщини і ширини. Мокати в соус або навіть саму їсти. Так сподобалася, що ми захопилися картоплею, а бургер куштували вже після неї.

La Laguna-15

Котлетка соковита і дуже смачна. Булка з пряними травами злегка хрустка і теж смачна. А ще карамелізована цибулька під котлетою дуже смачна.

La Laguna-16

Солодка домашня картопля. Входить у вартість. До речі, ціна 5-7 євро. В Стамбулі ми вперше пробували бургери в бургерній по 10 дол. без картоплі і соусу.

La Laguna-17

А ще тут роблять симпатичні міні-бургери) по 2 чи 3 євро з трішки меншою порцією картопельки, а соус одразу на кам’яній плитці виглядає як бізе. Замість одного великого бургера можна скуштувати чотири маленькі і всі різні, майже за ту ж ціну.

La Laguna-18

Ну й звичайно, тут смачна кава, сміло можна замовляти капучіно, хоча ми вже дуже звикли до баракітоса.

La Laguna-19 La Laguna-20

В перший день, як ми гуляли тут, був надто сильний вітер і хмарно. Тому ми ще сиділи в іншому кафе, яке використовують як інтернет-точку і навіть невеличкий конференц є – це було щастя для нас сидіти самим в найдальшому кутку закладу, головне в світлому, з поличками і книгами та інтернетом ! Їсти там пропонували, як ми називаємо, батон з хімічною начинкою, тому ми пили баракітос і чекали до 13:00, щоб піти в бургерну поруч.  А ще тут є хороший заклад coffee-to-go – як же ми жалкували, що поселилися в іншому місті.

La Laguna-21 La Laguna-22

Старе місто представляє собою вузькі вулички та двоповерхові будинки, в яких переважно крамниці та заклади харчування.

La Laguna-23

Всі однакові столики та парасольки, цікаві вивіски і новорічне оформлення міста. Тому ми ще чекали настання вечора, щоб сфотографувати новорічний декор.

La Laguna-24

Тут звичайно, що є крамниці з відомими брендами одягу, різні інші цікаво оформлені вітрини – всюди стильно!

La Laguna-25 La Laguna-26 La Laguna-27

Ла Лагуна невеличке місто, тому ми швидко з ним ознайомилися і поїхали в сусіднє містечко Punta del Hidalgo. Але там виявилося не вражаюче та ще й вітрисько сильний був

La Laguna-28

Тож, ми повернулися у вечірню Ла Лагуну.

La Laguna-29 La Laguna-30

Ввечері тут дуже людно, місцеві катаються на роликах, роверах, гуляють і розмовляють з зустрічними знайомими.

La Laguna-31

Це місто, мубуть, найяскравіше та найцікавіше задекороване під Різдвяні та Новорічні свята.

La Laguna-32 La Laguna-33 La Laguna-34 La Laguna-35 La Laguna-36 La Laguna-37 La Laguna-38 La Laguna-39 La Laguna-40 La Laguna-41 La Laguna-42 La Laguna-43 La Laguna-44

31 грудня, скоро Новий рік, тож ми довго не думаючи, поїхали в Ла Лагуну. Приїхали, а на вулиці купа людей вдягнених в різні кумедні костюми або в спортивне і одразу здогадалися, що буде марафон.

La Laguna-45

Перед тим ми завітали знову у кафе-інтернет попрацювати і в бургерну встигли до 16:00 ) А о 18:00 починався марафон, вдалося помістити на вузьких вуличках 3000 марафонців і натовпи вболівальників. Пробігти треба було, здається 5 км.

La Laguna-46 La Laguna-47 La Laguna-48

Цілі 3 чи 4 хвилини ми просто сміялися з костюмів марафонців, поки всі пробігли повз нас. Звичайно перші головні персони були найкращі спортсмени і стояли в першій лінії, а всі решта хто як – хтось спортивний, а хтось взагалі брав участь з іншої причини. Це було важливе дійство, знімали онлайн на телебачення.

La Laguna-49 La Laguna-50

Перший номер – головний, його знімали оператори з мотоцикла і за ним бігли всі решта.

La Laguna-51 La Laguna-52

Для багатьох це було дуже важко. Але атмосфера була радісна, як заставка з кадрами в аеропорту до фільму Real Love.

La Laguna-53 La Laguna-54 La Laguna-55 La Laguna-56

Ще один креативний фасад з декораціями до свят.

La Laguna-57

Після марафону натовпи учасників, вболівальників і всі решта порозходилися в найближчі бари взяти собі випивку і погомоніти один з одним.

La Laguna-58

Де є натовп, значить десь в глибині є бар, де можна купити алкоголь. А ще треба було поспішати, бо багато закладів зачинялися. Більшість закладів працювали в звичному режимі як і в решта днів. Тобто, посидіти в ресторані за столиком в старій частині міста не вийшло б. Хіба ми щось пропустили. Тут головне спілкування за келиком пива чи вина, або сангрії в нашому вападку.

La Laguna-59 La Laguna-60

З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

(Visited 7,138 times, 1 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments