блог, Європа, західна Європа, Іспанія, Канарські острови

Острів Ла Гомера – свіжий, вологий і зелений

Острів Ла Гомера – свіжий, вологий і зелений

Канарський острів Ла Гомера – це як свіжий подих, прихисток у затінку від надмірного сонця серед пустелі, зелений оазис з багаторічними густими лісами. А ще стрімкі могутні гори та долини з банановими плантаціями. Це зовсім інший острів. Якщо ви коли-небудь бували на Тенеріфе чи Гран Канарії, не подумайте, що цей острів подібний до решти – ні, і кожний різний.Tenerife-La Gomera ferry 1

З острова Тенеріфe – №2 нашого маршруту всіма Канарськми островами – ми попливли до наступного, який знаходиться за 30 км по відстані та 60 хв. по часу на добирання.

hotel Los Telares-1

З курортного міста Лос Крістіанос кожного дня відправляється пароми 3-4 рази напротязі дня. Тож, досить легко і швидко можна потрапити на Ла Гомера. За 1 годину і 47 євро на двох з компанією ARMAS. Більше детально про пересування між островами буде в цій статті.

hotel Los Telares-2 hotel Los Telares-3 hotel Los Telares-4

Машинку, яку орендували на Тенеріфе здали одразу ж в офісі Cicar в порту, валізи поклали в авто від перевізника Armas і пішли в середину корабля.

hotel Los Telares-5

Так як плисти всього лиш годину і є часті перевезення, то відповідно судно  невеликого розміру. А якщо мале судно – то гойдати на хвилях буде сильно.

hotel Los Telares-6

Ми думали попрацювати за ноутами ту годинку, але нас так гойдало на хвилях, що морська хвороба весь час переслідувала. Взагалі ми чотири рази плавали паромами при переїздах по Канарських островах і всі рази було важко)

hotel Los Telares-7

Нам сподобалися порти Канарських островів. Дуже зручні, легкі в навігації. Одразу ж парковка і офіси місцевих орендарів авто.

hotel Los Telares-8

Взяли ключі від своєї нової машини від Cicar (детальна стаття про оренду авто на Канарах тут) і пішли до парковки за кілька сот метрів.

hotel Los Telares-9

Цього разу нам знову дали Opel, але сімейного типу, з великим простром. В нас склалося враження що Cicar має домовленості з Opel і тому ця марка переважає у цієї компанії.

hotel Los Telares-10

Від столиці до нашого готелю їхати 30 км. В той день як ми приїхали, острів був охоплений низькими хмарами, які швидко перелітали з одної гори на іншу. Ла Гомера сильно відрізняється від Тенеріфе. Маленький, вологий і зелений. Всюди пальми, плантації бананів та інших фруктів.

hotel Los Telares-11

Ми забронювали готель в серці бананової рощі, з колоніальними будівлями посеред гір.

hotel Los Telares-12

Містечко Hermigua не є туристичним курортом, до найближчого пляжу тут треба їхати на авто кілька кілометрів або пішки, як більшість і робить. Але такого розташування і вигляду з вікна, мабуть,  не має більше жоден готель на острові. А ми тим паче на машині, і їздили з готелю на всі інші точки без проблем) Отож, наш краєвид з вікна на гори і бананові плантації.

hotel Los Telares-13 hotel Los Telares-14 hotel Los Telares-15

Це ж таке задоволонення мати велике вікно і таку красу надворі, щоб дивитися з нього.

hotel Los Telares-16 hotel Los Telares-17

Ми в захопленні ) Можна уявити себе власниками бананових плантацій, слухати зранку шум від поливу бананів і жити, наче банановий олігарх 🙂 Щодо поїдання бананів, то в супермаркетах вони є, але маленькі і зелені, тобто на любителя, бо ми дуже звикли їсти спілі жовті)

hotel Los Telares-18 hotel Los Telares-19

А що теж дуже цінне, тут був хороший wifi. Від сніданків ми відмовилися, бо вставали до сходу сонця і готували самі на кухні в своєму номері. Чим нам подобаються Канарські острови, так це тим, що для більшості готелів є стандартом робити номери з кухнею. Але тут нам найбільше пощастило, бо було багато різного кухонного приладдя, навіть міксер)

hotel Los Telares-20

Тут навколо дуже зелено, тихо і малолюдно. Адже саме містечко тихе, тут є ще здається один готель і все, один супермаркет і кілька малих крамниць. Мешканці живуть своєю огородиною, тобто бананами.

hotel Los Telares-21

Насправді тут дуже затишно, але ми як завжди майже не користувалися готельною інфраструктурою. Хіба що для фотосесій 🙂

hotel Los Telares-22 hotel Los Telares-23

Якщо і вам захочеться пожити в банановій плантації на острові Ла Гомера, то ось готель Los Telares.

hotel Los Telares-24 hotel Los Telares-25

А тепер ще тіршки про осторів Ла Гомера. Столиця Сан Себастіан розташована так, що з місцевості добре видно острів Тенеріфе і сам вулкан Тейде.

hotel Los Telares-26

Тейде найвища точка Канарських островів має 3718 м висоту. І Тейде видно з усіх островів, а з Ла Гомера найближче і найкраще.

hotel Los Telares-27

Сама столиця і на столицю не подібна, надто вже маленька. Більшість будинків будують в скалах, котрі виглядають наче іграшкові кубики. Цей острів дуже пишається тим, що саме тут останню зупинку перед відкриттям Америки робив Колумб. Тому в Сан Себастіані є визначні місця пов’язані з Колумбом, більше нічого такого нема )

hotel Los Telares-28 hotel Los Telares-29

Загалом на острові немає великих супермаркетів – це насправді було проблемою для нас. Тут є лише SPAR, а вибір продуктів там не пасує для нас, а також ціни трішки вищі зі зрозумілих причин: одна компанія, малий острів. Ми б радили тим, хто захоче приїхати сюди на кілька днів і буде брати машину з острова Тенеріфе, а не на цьому острові ( а це дуже вигідно), то запаси продуктів слід зробити заздалегідь, а на Ла Гомері купувати хіба що хліб чи помаранчі 🙂

hotel Los Telares-30 hotel Los Telares-31

Колись на острові був ресторан в такому цікавому місці, на скалі. Але на сьогоднішній день зачинено через загрозу обвалу каменів з оточуючих скал. Ми там швиденько пройшлися – і назад, бо всюди валялися каменюки, а на колишній асфальтовій дорозі посередині була яма від каменя на всю ширину. Сильний шум від хвиль і вертикальна скала над нами не давали спокійно погуляти )

hotel Los Telares-32

hotel Los Telares-33 Містечко Vallehermoso із звичайним гомерівським життям, пов’язаним із туризмом та сільським господарством.hotel Los Telares-34

Тут знаходиться камінь, яким так пишаються гомерівці. Щось подібне є і на Гран Канарії – Roque Nublo.

hotel Los Telares-35

Зазвичай всі населені пункти знаходяться досить високо від берега, тільки столиця і два відомі курорти Valle Gran Rey та Playa De Santiago мають близький вихід до океану і пляжів. Загалом на острові загальна довжина пляжів немає навіть 600 м, всюди маленькі бухти.

hotel Los Telares-36 hotel Los Telares-37

Навіть з такими маленькими пляжами Ла Гомера вабить на відпочинок завдяки своїй спокійності, хмаркам і відсутності мегаполісів з курортів. Хоча більшість все ж приїздить задля пішохідних прогулянок по цілому острові, в тому числі через реліктові ліси в Національному парку Гарахонай.

hotel Los Telares-38

Ла Гомера – це суцільні пагорби і ущелини між ними. А містечка розбудовують в долинах, люди облаштовують тераси для плантацій і живуть з експорту фруктів. Туризм тут не настільки розвинений, більшість людей, які приїздять сюди – це екотуристи з рюкзаками і бажанням дослідити острів своїми ногами. Або ж німці похилого віку посидіти в місцевому барі, спілкуючись і попиваючи пиво – для тих кому набрид острів Тенеріфе. А ми в наступних статтях розповімо про інші місця острова.

hotel Los Telares-39

З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

(Visited 1,203 times, 1 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments