блог, Європа, західна Європа, Іспанія, Канарські острови

Маленький острів Раю – шалені краєвиди та барви Ла Гомера

Маленький острів Раю – шалені краєвиди та барви Ла Гомера

Зі всієї східної частини острова видно найбільший вулкан Тейде на сусідньому острові Тенеріфе. Тут є оглядовий майданчик на високому краєчку, на який ми і поїхали з самого ранку. Як завжди прибули в неробочий час, але на щастя, можна ходити поруч від огородження ресторану і самого майданчика. Mirador de Abrante. Внизу видніється місто Agulo.

mirador de abrante 1

mirador abrante-2

Ось так дивимся на вулкан Тейде, на весь острів Тенеріфе – а ще недавно ми здійснювали підйом на того велетня. З маленького острова Ла Гомера добре відчувається різниця в масштабах. Ми були на самому вершечку вулкану, на висоті 3718 м і бачили звідти Ла Гомера та інші острови, на які згодом теж попливемо.

mirador abrante-3

Ла Гомера – назва жіночого роду, хоча ми ще з першого разу на Канарах називали острів Гомерчик, як Гомер Сімпсон ) Але все ж пасує жіноча назва Ла Гомера. Особливо якщо уявити острів в капелюшку з хмар. А так воно і є . Кожного дня ми спостерігали як на верхівці острова збираються хмари. На всіх інших островах немає, на Тенеріфе десь унизу, адже на вулкані Тейде рідко коли хмари бувають, бо за високо. А тут завжди, острів наче обіймається в пухнастих хмарках. Тому ми назвали цей острів – Острів в Капелюшку з Хмар.

mirador abrante-4

Цей мірадор крутий. Ресторан збудували на краєчку скали з панорамними вікнами, вниз дивитися моторошно.

mirador abrante-5

Таке розмаїття кольорів…Тільки при сході і заході ми можемо бачити стільки цікавих відтінків. А ви знаєте чому небо блакитне і сонце зранку оранжеве, а в день біле?

mirador abrante-6

Сонце насправді білого кольору. А білий колір має в собі всі головні кольори, ті що ми знаємо з веселки. І тільки в період сходу та заходу сонця ми можемо спогладяти фантастичні барви на небі. А в іншу пору дня лиш звичне блакитне небо і біле сонце. А все тому, що блакитний колір найкраще розсіюється в повітрі і тому ми його бачимо, коли сонце високо, а коли воно ближче до горизонту, то більше розсіюються червоні кольори.

mirador abrante-7 mirador abrante-8 mirador abrante-9 mirador abrante-10

На Гомерчику за останні 2 мільйони років не було вивержень вулканів, тому тут достатьо зелено і збереглися унікальні реліктові ліси, які навіть нам сподобалися (про це у наступній сатті )

mirador abrante-11 mirador abrante-12

Майже з усіх боків Ла Гомера непідступний, попри те, що висота гір не є великою, до 1500 м. Наче фортеця.

mirador abrante-13 mirador abrante-14 mirador abrante-15 mirador abrante-16

Острів такий маленький, що й дороги деякі на джипи нерозраховані ) та й взагалі декотрі лише для пішоходів )

mirador abrante-17

Далі ми поїхали в найвідомішу долину Valle Gran Rey. Тут знаходиться комплекс готелів і розваг для туристів. А також мешканці на облаштованих терасах вирощують фрукти, а ще є пальмові плантації.

Taguluche-1

Таке мале поселення в ущелені, а навколо високі, майже вертикальні гори і серпантинові дороги. Щоб дістатися в цю долину, яка розташована на заході на самому краєчку острова, тобто ближче до води, потрібно зі столиці їхати через Національний парк через ліс і туман, а далі спускатися досить довго до самого курорту. Valle Gran Rey нас нічим не здивував, як завжди: готелі, бари, крамниці.  В нашому маленькому Hermigua нам більше було до душі.

Taguluche-2

Щоб поїхати в наступне місце, яке знаходиться за горою по сусідству, потрібно знову підніматися до Національного парку по серпантинах, там через туман і вологий ліс, і знову спускатися до іншого місця) Ох і накаталися ми!

Taguluche-3

Тут вражаюче красиво. Побувавши на шістьох Канарських островах, ми з впевненістю можемо сказати, що кожний острів є різний, має чим по своєму вразити і вартий приїзду на нього. Ла Гомера крихітний, водночас могутній, майже непідкорений людьми, тихий і зелений. Тільки тут нема вулканів і кратерів – все спить мільйони років.

Taguluche-4 Taguluche-5

Зовсім інше сприйняття землі після життя в бетонних стінах навколо, навіть рідні гори не так сприймалися – тут якось по іншому. Реальніше оцінюються і сприймаються масштаби і знизу, зверху і звідусіль. Взагалі на островах добре загострюються зовсім непримітні при міському і материковому середовищі враження, бачення, думки. Острови – це круто! Мабуть в таких місцях можна добре почути себе.

Taguluche-6 Taguluche-7 Taguluche-8

Пальми замість звичних дерев і кролики, перебігаючі перед колесами; багато зелені, гір і серпантинів.

Taguluche-9 Taguluche-10 Taguluche-11

І знову ми в темряві верталися в свою бананову рощу відпочивати)

Taguluche-12

З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

(Visited 755 times, 1 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments