блог, Європа, Польща, центральна Європа, Цікаві заклади

Смачний Краків або цікаві заклади, які варто відвідати

Смачний Краків або цікаві заклади, які варто відвідати

Варто лише відійти від Площі Ринок у Кракові, як перед вами відкриється креативне, молодіжне і цікаве життя краківчан.

Вікенд в Кракові

Перший заклад розташований неподалік старого центру, кількома вуличками від нього. Називається Charlotte chleb i wino. Це надзвичайно романтичний заклад у французькому стилі, в який потрібно йти обов’язково на сніданок, щоб цілком відчути атмосферу ідеї. Простір догори і близькість в ширину. Довгий величезний стіл, який, наче об’єднює відвідувачів в одну сім’ю, яка снідає разом. Це створює затишок. За іншими крихітками-столиками, залишаючися близько один до одного, теревенять інші відвідувачі. На столиках зазвичай лежать різновиди хліба та круасанів з великими склянками із джемами та кава, які замовили відвідувачі. Тут не має спокійної тиші, тут панує бадьорість. А ще гостинність, яка поринає від аромату лілій з великого букету на столі.

krakow cafe-1 krakow cafe-2 krakow cafe-3 krakow cafe-4

А ще тут є нижній зал, який також зачаровує.

krakow cafe-5 krakow cafe-6

А надвечір варто завітати до такого далекого і спального кутка недалеко від Конгрес Центру. Навколо цього закладу спальні вулички і райони. А називається аналогічно до назви вулиці і номеру будинку. Konfederacka 4

krakow cafe-7

Щось тут існувало раніше, в минулому. Промислове. Так і залишили зараз, живо і по справжньому.

krakow cafe-8 krakow cafe-9

Облаштували кухню в тій же кімнаті, де й відвідувачі. Можна дивитися за процесом і спілкуватися з кухарями.

krakow cafe-10

Тут так цікаво розглядати підлогу, стелю і стіни і вгадувати що раніше тут було, де і що стояло. Адже все по собі сліди залишає. Величезні вікна – це мрія і гордість. Без вікон не можна. А вони виходять у внутрішній житловий двір. Можна слідкувати за господарями, які приїжджають увечері додому на мотоциклі чи авто і паркуються у дворику під вікнами ресторану. А довкола виноград в’ється по стінах і вікнах.

krakow cafe-11 krakow cafe-12 krakow cafe-13

Тут може вийти така крута дружня вечеря з декораціями, як у фільмі. Посеред просторого промислового приміщення з височезними вікнами і плющем…

krakow cafe-14 krakow cafe-15 krakow cafe-16

Наступний заклад на сніданок – Alchemia od Kuchni.

krakow cafe-17

Як магнітом манять до себе такі декорації кафе. А як добре, що і їжа приносить таке ж задоволення.

krakow cafe-18 krakow cafe-19 krakow cafe-20 krakow cafe-21

Ми перші завітали до щойно відкритого після ночі закладу Alchemia od Kuchni. Встигли побути самі в компанії всевидячої голови оленя.

krakow cafe-22 krakow cafe-23 krakow cafe-24 krakow cafe-25

Кава. Її в нашому житті багато. Вперше ми так закохалися в культуру обожнювання кави ще в Італії, спостерігаючи за барістами і самими італійцями, які так ритуально споживають її.

Пристрасно закохані люди у каву відкривають власні заклади, де спочатку обсмажують кавові зерна, а після того готують її.

krakow cafe-26 krakow cafe-27

Якесь складське приміщення, гігантський просторий контейнер. Все просто: купа кавових зерен в мішках, два баріста, кава і десерти

krakow cafe-28 krakow cafe-29 krakow cafe-30

Бультер’єр. Морда цієї собаки навіює страх і бажання сховатися. Цей песик сидів в 20 см від нас і постійно дивився в наш бік. Власнику було ніяково, що його собака наче б то нам заважає. Взяв її до себе на руки. Після побаченого моменту вже зовсім не було лячно від цієї  мордочки. Собачка лизнула хазяїна у носика і чемно вмостилася на коліна. Зовнішність буває оманлива.

krakow cafe-31

Coffee Cargo. В спальному районі на Промисловій вулиці. krakow cafe-32 krakow cafe-33

На вікенд до Польщі – Жешув, Ланцут, Красічин

Топ-місця Балкан, які варто відвідати

5 місяців подорожі по Балканах на автомобілі: як це можливо та цікаві факти

 

(Visited 21,408 times, 2 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments