блог, Європа, західна Європа, Іспанія, Канарські острови, Поради

Як подорожувати між Канарськими островами: пароми та літаки

Як подорожувати між Канарськими островами: пароми та літакиHow to travel between Canary Islands (Ferry and Aircraft

Ми на собі випробували три види транспорту на Канарах: пароми, літаки та оренда авто.

Місцевим авіаперевізником на Канарських островах є компанія Binter Canarias. Нею ми скористалися двічі під час маршруту по всіх Канарських островах.

Binter - aircraft between Canary Islands 4binter-3

Що варто знати про Binter:

  • Купувати квитки варто завчасно, мінімум за місяць, якщо хочете найнижчу ціну – приблизно 118-120 євро на двох (зимовий період, можливо влітку інші ціни).
  • Ціни на квитки для канарців є вдвічі меншими, як і всі ціни на екскурсії та транспорт. Для нерезидентів острова відповідно вдвічі більші.
  • Якщо ваш вік до 29 років (ще одна причина подорожувати модолодим – є знижки), тоді ціна буде зі знижкою. Але якщо купувати квитки на двох і комусь більше 29, то на жаль, знижка не подіє, бо окремо за кожного пасажира вказати не можна, хіба купувати  на кожного окремо.

Binter - aircraft between Canary Islands

  • Багаж не лімітують на внутрішні рейси, тобто між островами.

binter-6

  • На борту видають горнятко води та шоколадний батончик, а ще серветки та цукерки.

binter-13

  • А ще свіжі газети. А що?- перельоти переважно дуже швидкі по 20-30 хв, саме час на читання місцевих новин.

binter-8

  • Купити квитки можна легко через інтернет (про що не скажеш за Armus пароми)
  • Для бронювання потрібно обрати пункти: нерезидент; менше 29 або більше 60 або нічого;

binter-11

  • Є програма в app store, але для нерезидентів вона не працює, бо треба мати місцевий ідентифікаційний код, а в ній можна пройти check-in та мати тільки електронний квиток. Ми змушені були друкувати квитки і чекінитися на сайті.

binter-14

  • Check-in робити обов’язково. Починається за три дні до рейсу.

Ще є спосіб зекономити, правда ми ним не встигли скористатися, бо зазвичай бронюємо квитки безпосередньо на сайті перевізника, але якщо купувати через посередників, то ціна може бути менша через відсутність деяких зборів. Ось, наприклад, вартість загальних квитків на сайті Binter 120 євро+податок 7,52 євро = 127,52 євро.

Binter - aircraft between Canary Islands 3

А якщо знайти через aviasales.ru, то через посередника (в даному випадку OneTwoTrip) можна купити за 117 євро, без податку. Це на 3 євро менше загальної ціни і мінус податок 7,52 євро. Виходить на 10,52 євро менше. Особисто ми так не купували, бо тоді не знали, але може комусь стане в нагоді.

Binter - aircraft between Canary Islands 2Наш політ з острова Ла Пальма до Фуертевентури з пересадкою на Тенерфіе.La Palma - Fuerteventura

Острів Фуертевентура з вікна літака.

binter-12А тепер про паромне сполучення між Канарськими островами

ferry armas 0

Між Канарськими островами курсують два перевізника FredOlsen та Armas Naviera. Перший виявився дорожчим, хоча по тривалості перевезення виходить майже так само як від Armas. Тому всі наші поїздки-плавання здійснювалися компанією Armas. Але  Fred Olsen має відправлення в деяких інших портах, тому теж може підійти, якщо там нема Armas.

hotel Los Telares-3

Що варто знати про пароми Armas:

  • На сайті є загальна мапа, де показано, між якими портами та островами курсують пароми. Наприклад, з острова Ла Пальма не вийде поплисти на Фуертевентуру, хіба що через Тенеріфе. Такі острови як Ла Пальма та Ель Ієрро є найменш популярними, тому на них можна приплисти лише з найближчих, тобто з Тенеріфе або з Ла Гомера.

Armas - ferry between Canary Islands

  • Нам ніяк не вдалося оплатити квитки через Інтернет, тому ми заїхали в найближчий порт і купували в касі Armas.
  • Для бронювання онлайн (якщо в когось вийде) потрібно в параметрах обирати Acommodation – Pullman seat (якщо це не нічний рейс і не треба каюти) та Discount – General (іншого параметру не вийде обрати), якщо потрібно, то ще вказати авто і домашніх улюбленців.

Armas - ferry between Canary Islands 2

  • На наступному кроці можна отримати знижку 4 євро, якщо знову ж таки вам менше 26 років 🙂 Як приємно, коли підходиш під такі параметри, хоча б хтось із нас двох) Потрібно вибрати в інформації про пасажирів «Joven menor de 26 anos». Тоді загальна ціна зменшиться, наприклад з 52,8 євро до 48,4 євро. Вибрати «Option 1» і купувати.

Armas - ferry between Canary Islands 1

Нижче приклади наших плавань. Зі столиці  Гран Канарії Лас Пальмас на острів Тенеріфе в столицю Санта Круз де Тенеріфе. Ціна 57 євро на двох.

Gran Canaria - Tenerife ferry

Так як це два столичні порти, та ще й найбільших островів, то території дуже великі. Наприклад, паром з Гран Канарії на Тенеріфе відправляється з найвіддаленішої «смуги», за кілька кілометрів від офісу, де ми здали орендоване авто. На щастя, наш перевізник має автобус, який спеціально доставляє пасажирів до парому, тому все проходить легко.

ferry armas-1ferry armas-2ferry armas-3ferry armas-4

Нам сказали прийти за 1 годину до відправлення.

ferry armas-5

Автобус нас привіз до парому, далі ми здали багаж в спеціальний бус. Це потрібно робити, щоб потім не лізти по високих сходах зі всіма речима. Саме в цьому порту нам видали талончик до багажу, але на всіх наступних островах ми просто здавали валізи і ніхто їх ніяк не позначав. Ми спочатку хвилювалися, що без позначок і забрати може будь-хто, але нічого поганого не траплялося.

ferry armas-6

Якщо тривалість переїзду більше 1 години, тоді паром буде велетенський, як цей. Ми всі рази пливли без авто, тому піднімалися по сходах, а так би в’їжджали спочатку в відділення для машин.

ferry armas-7

Квиток можна не показувати, тільки паспорт, який пробивають через систему. Але інколи може знадобитися і квиток, тому варто мати при собі.

ferry armas-8ferry armas-9

Корабель-велетень. Багато різних зон. Інтернету насправді немає, принаймні в нас жодного разу не працював.

ferry armas-11ferry armas-12

Всередині є різні інтер’єри з вибором крісел по зручності. Можна випити каву і щось перекусити.

ferry armas-13ferry armas-14ferry armas-16

Нам важко давалися ці переїзди. Постійно кружляла голова і важко було працювати.

ferry armas-15ferry armas-17

Ще один приклад переїзду: Тенеріфе з порту Лос Крістіанос до острова Ла Гомера в столицю Сан Себастіан. Вартість 57 євро. Це найпопулярніша переправа, яка триває 1 годину. Дуже багато туристів з Тенеріфе приїжджають на Ла Гомера від одного до кількох днів. Тому кораблі плавають 4 рази на день. А ще плюс інший перевізник Fred Olsen.

Tenerife-La Gomera ferry 1hotel Los Telares-1

Ось навіть видно зліва жовтий корабель Fred Olsen Express – дещо сучасніший і швидший, ніж Armas.  До речі, ціна не залежить від відстані, а від популярності острова. Найдешевша ціна була тільки на острів Ла Пальма – 47 євро на двох.

hotel Los Telares-2hotel Los Telares-5

Цей напрямок хоч і триває 1 годину, але корабель дуже сильно гойдає на хвилях і від цього нам було зле

hotel Los Telares-6hotel Los Telares-7hotel Los Telares-8

Всі порти, крім Гран Канарії, маленькі, зручні, гарні і легкі в навігації. Одразу ж там знаходяться офіси оренди авто і парковки. Вийшли з парому, пройшли по жовтій ліній в середину, знайшли офіс компанії, взяли ключі, пройшли кілька метрів на паркінг і поїхали куди потрібно. Це супер зручно. А кожен острів має свою особливість, тому варто навідатися на сусідній)

hotel Los Telares-9

З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

(Visited 6,290 times, 1 visits today)

Comments

comments