Албанія, Балкани, блог, Боснія та Герцеговина, Македонія, Сербія, Туреччина

Безвізові країни для українців: Балкани

Безвізові країни для українців - Балкани

Літо лише розпочинається і вже хочеться кудись помандрувати і бажано ближче до моря.

Зовсім не далеко від України знаходяться Балкани, де в багатьох країнах діє безвізовий режим з Україною (від 30 до 90 днів без візи). Ці країни мають чим здивувати, приємно вразити, в деяких навіть можна влаштувати бюджетну мандрівку.

Отож, Балканські країни з безвізовим режимом і чому їх варто відвідати:Албанія

АЛБАНІЯ – багато хто, ще не чув про цю країну. Але з кожним роком вона стає дуже популярною. Адже, там менше туристів, є на що подивитися, а головне прекрасне чисте море, ба, навіть два! Наразі, ця країна дуже дешева порівняно з сусідніми: Хорватією, Чорногорією та Грецією. І хоча сервіс може менше подобатися, проте люди та їх доброзичливість і щирість сильно здивують і залишать теплі спогади про Албанію.

Все, що варто знати про Албанію

Приклад відпочинку на морі в Албанії

Найкрасивіші місця, які варто відвідати в Албанії

Боснія та Герцеговина - Мостар

БОСНІЯ ТА ГЕРЦЕГОВИНА – це країна зі складною історією, проте є досить цікавою і також має вихід до моря, хоч і невеличкий. Найголовнішим туристичним містом є Мостар – з неймовірно красивою рікою Неретвою та мостом, а також старою архітектурою Османської Імперії.

Мостар – легендарний міст та смарагдова ріка

Ще +2 місця: Благай та водоспад Кравіца біля Мостару

Македонія - Скоп'є

МАКЕДОНІЯ – це також маловідома країна для більшості. Але завітавши туди, ви будете вражені мальовничою красою її природи, крихітною столицею Скоп’є, яку наразі розбудовують в старому стилі, адже хочуть вразити усіх помпезною архітектурою в своїй країні. Македонія не має виходу до моря, проте на її землях є прекрасні озера, наприклад, Охрид (озеро, яке наполовину розташоване в Албанії) або мальовничий каньйон Матка.

Неймовірний каньйон Матка в Македонії

На вікенд в мініатюрну столицю Македонії Скоп’є? 

Сербія - Београд

СЕРБІЯ – це балканська країна, яка в дечому розвинутіша, ніж Боснія та Герцеговина чи Македонія. Найпопулярніші міста – це столиця Београд та Новий Сад. В цій країні є немовірна природа з каньйонами, лісами та горами. В самій столиці вражаючих визначних пам’яток не дуже багато, але є деякі, що здивують. А що приємно вразить, це цікаві заклади, яких тут дуже багато.

Цікаві заклади Београду

Швидкий перегляд столиці Сербії

Що ж, більш-менш дешеві та безвізові країни для подорожі закінчилися. Далі підуть Чорногорія та Туреччина.

Чорногорія Котор

ЧОРНОГОРІЯ– ця країна відома дуже багатьом. А з цього випливає, що ціни вищі та більше туристів. Проте, перевагою є безвізовий режим для українців. А ще неймовірно красива природа та наявність моря. Тож, все таки для тих, хто ще не бував у Чорногорії дуже сподобається старе місто Котор, мальовнича Которська затока та Пераст. Тільки постарайтеся не їхати туди в липні-серпні, адже курорти невеличкі, а бажаючих там побувати дуже багато, а ще й спека неймовірна. Проте, відвідати Чорногорію варто обов’язково, бо, справді, тут вражаюче!

Мальовничий Пераст

Дивовижна Которська Затока в Чорногорії

Стамбул

ТУРЕЧЧИНА.  Так, ця країна замикає територію Балкан, а також всієї Європи у місті Стамбул в Європейській його частині. Адже вся інша територія Туреччини належить Азії. Чи варто багато писати про Стамбул ? – це суміш неймовірного, цікавого, незвичного, іншого, смачного, масштабного, морського, з чайками, а також дивного, багатолюдного, можливо відлякуючого, в дечому несмачному, занадто туристичному. Але це місто недарма одне з найбільш відвідуючих міст на планеті. Сюди варто приїхати, скуштувати та роздивитися багатовікову культуру, архітектуру та спосіб життя, який відрізняється від українського, а вже після або закохатися і повертатися сюди ще і ще, як більшість або ж навпаки ) А ще тут також є море. Найкращим варіантом поплисти на паромі на Принцеві острови, де є чистіша вода, тому що біля самого Стамбулу купатися ніде.

10 місць Стамбулу, які варто відвідати

Цікаві заклади Стамбулу

istanbul1-149

Окреме питання про добирання в ці безвізові країни:

Для автомандрівників все ж потрібно мати Шенген візу або румунську візу для транзиту через Румунію.

Для тих хто не має Шенген візи і не хоче стояти в чергах та збирати багато документів для її вироблення, то варто шукати авіаквитки.

Мабуть, найоптимальнішим буде летіти з Івано-Франківська до Стамбулу, а вже звідти до інших країн. Тож, шукайте та подорожуйте, адже літо коротке, а хочеться нових вражень  і теплого моря!

Romania-061

Якщо у вас є Шенген віза, то для вас відкритий доступ ще до кількох Балканських країн:

Тепла та багатоострівна Хорватія

Розкішна Греція

Неймовірна Румунія

Сонячна Болгарія

Безвізові країни для українців: Балкани Click to Tweet
(Visited 883 times, 1 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments