блог, Європа, західна Європа, Іспанія, Канарські острови

Арт-музей від природи та найкрутіший мірадор Фуертевентури

Арт-музей від природи та найкрутіший мірадор ФуертевентуриWhat to see on Fuerteventura - Mirador Morro Velosa

Кожного дня острів Фуертевентура нас закохував в себе все дужче. Тут на острові є, мабуть, єдиний мірадор, який спеціально облаштований для туристів та має кав’ярню і музей на території. Знаходиться біля найстарішого і найгарнішого міста Бетанкурія. Мірадор Де Морро Велоса.

fue-72 fuerteventura map

Ми, як завжди, хотіли завітати на мірадор на сході сонця. Але в перший приїзд нас чекали: шлагбаум, вихідний день та сильний туман ) Мірадор знаходиться на вершині гори, а єдина дорога до нього закривається шлагбаумом.

fue-73 fue-74 fue-75

Нам не проблема пройтися пішки попри шлагбаум, але був такий сильний туман, що нічого не було видно. Тільки хмари, які швиденько перелітали з гори до долини, а потім знову підіймалися на гору, наче втікали від когось. Все настільки чарівно і так близько до тебе, що відчуття, наче хмари дійсно живі.

fue-76 fue-77 fue-78 fue-79

Ми аніскілечки не пошкодували що натрапили на такий туман з хмар, бо він розважав нас своєю грою.

fue-80

Туманний ранок пройшов. А ми поїхали далі в сторону Бетанкурії. По дорозі зустріли маленьке водосховище болотяного кольору, яке ледь видніється між горами. Проте наявність густої зелені біля нього дає зрозуміти, що там є вода.

fue-81 fue-82

Містечко Бетанкурія ми першого разу пропустили і поїхали далі до іншого, з цікавою назвою в українському звучанні – Ахуй ) Буква «j» в іспанській звучить як наша «х». Ось і виходить Ajuy. Дорога з Бетанкурії в Ахуй проходить через гори і тут ми знову опинилися в серпантинах, про які так хотіли забути після островів Ла Гомера та Ла Пальма. Хоча на Фуертевентурі вони слабенькі.

fue-83

Фуертевентурівські гори такі незвичні і дещо еротичні ) На деяких фото можна розгледіти частини тіла )  І поверхня така, наче м’яка.

fue-84 fue-85

Ось і Ахуй 🙂  Маленьке рибацьке селище, поруч якого знаходиться неймовірна краса.

fue-86

Всього лиш кілька будиночків і ресторанів. Але всі приїжджають сюди, щоб погуляти по скалах на краю острова. Спуститися в велетенські печери та подивитися на витвори краси природи.

fue-87

Перший витвір мистецтва природи – це кучерики з піску. Наче велика пісочниця, в якій погралися вітер та час. Неймовірно гарно!

fue-88

А звідти споглядаєш мінімалістичні пейзажі.

fue-89 fue-90 fue-91

Круто і вражаюче. І цей пісок досі стоїть, не піддається постійним хвилям і не падає в прірву.

fue-92 fue-93

Ще одна скала, наче хоче з’їсти першого хто на неї сяде)

fue-94

Наступне місце ще більш вражаюче.

fue-95

Спускаєшся нижче на оглядовий майданчик і споглядаєш як тонни води переливаються з однієї природної ємності в іншу. На це можна справді дивитися вічно. Велетенські хвилі, аж відчувається вся їхня важкість, впадають за огородження з каменів по всій довжині, зайва вода витікає через дірки, а далі знову починається те саме.

fue-96

Відчувається масштаб, глибина та могутність води.

fue-97 fue-98

З цього найнижчого оглядового майданчика видно різні шари порід скали, по якій ходиш.

fue-99 fue-100

Тут вражаюче і гіпнотично.

fue-101

Ми тут довго були. А потім пішли до наступної ще вражаючої експозиції цього відкритого музею природи.

fue-102

Велетенські печери! Велика паща Землі!

fue-103 fue-104 fue-105

Гігантські камені лежать біля входу, трохи лячно спускатися вниз.

fue-106 fue-107

Всередині печера йде далеко в глибину. Але туристи зробили з темного закутку туалет(( Хіба так важко повернутися назад в Ахуй, де є вбиральні на пляжі і парковці.

fue-108

Як у фільмі ! Тут багато печер. З першої можна пролізти через дірку в сусідню, теж велетенську. А решті всі мають єдиний вхід з води.

fue-109

Так виглядає стежка по цьому безкоштовному природному музею.

fue-110

По ній можна дійти на інший край . Навколо вже не буде нічого, в бік центру острова пустеля, якщо ще йти вперед – скали вздовж океану з прірвою внизу. Тільки маленьке містечко Ахуй лишається позаду, як і всі дороги для машин.

fue-111

А ми поїхали далі. Зупинилися на парковці, щоб перекусити. А тут ворона у вікно стукає. Просить поїсти.

fue-112

Ну а ми що? – поділилися. Проте збоку є табличка з проханням не годувати тих нечемних птахів і білок.

fue-113 fue-114 fue-115

Ой, ті ворони. Хижаки, великі птахи! А їдять, як малятка, з вилочки. Варений рис їдять усі – кого тільки ми не пригощали 🙂

fue-116

Острів Фуертевентура нереально крутий. Ось це фото гарно відображає його сутність.

fue-117

На цьому острові, кажуть, більше кіз, ніж самих людей. Так як ці тварини виживають в важких умовах, таких як без води та зелені, то тут і стали в нагоді. А тому на острові  багато сироварень.

fue-118

Є такі гриби-поганки. Якщо натиснути на їхні шапочки, то лишаються вм’ятини. Ось і тут на острові хтось пом’яв гори.

fue-119 fue-120

А ще на Фуертевентурі є цілі ферми, де вирощують алое. Роблять косметику та продають. Теж пощастило мешканцям, що ця рослина комфортно себе чує в місцевий умовах.

fue-121 fue-122

Красиво виглядають поля з алое.

fue-123

Мірадор Де Морро Велоса знаходиться по центру острова і ми там часто проїжджали. Другий раз ми приїхали в робочі години, вже було повно туристів, але всі здебільшого сиділи не терасі біля входу в будівлю з виглядом на паркінг, навіть в середині з панорамними вікнами було менше людей !?

fue-124

Найкрутіше місце – це біля панорамних вікон або такого квадратного. Навіть не надворі, де є відкритий майданчик з виглядом. Тут наче жива картина в квадратній рамі на стіні, де повільно пролітають хмари.

fue-125

Ну це ж круто! Береш собі Баракітос – чергову святкову дозу цукру для нас ) Сидиш за акуратним столиком і попиваєш кавусю та милуєшся красою.

fue-126

Як же тут красиво! А що приємно, це те, що на Фуертевентурі все безкоштовно. Цей мірадор не виняток. Це хочеться підкреслити після відвідання наступного острова Лансароте, де все платне і обмежене в доступі – але про це в наступних статтях. А зараз просто насолода від краси за такими крутими великими вікнами. Просто не виходить передати словами який тут кайф!

fue-127

Ох, ці пом’яті лагідні гори. Найкрасивіші гори, навіть попри те, що нема густих ялинок чи інших дерев. Ці просто нереальні.

fue-128

Хочеться обійняти ці гори!

fue-129 fue-130

А більшість туристів тусується з боку парковки 🙂

fue-131 fue-132 fue-133

Містечко Бетанкурія, що знаходиться дуже близько від мірадору. В центрі одні ресторани та сувенірні крамниці, а ще тут продають косметику з алое.

fue-134 fue-135

Це місто одне з найзеленіших, дуже багато пальм!

fue-136 fue-137

А далі ми знову поїхали вздовж гір, по серпантинах в місце, де видно пляж Кофете, яке ми показували тут. А зараз просто придивіться на вершечок гори над водосховищем. Ось чому багато фуертевентурівських гір є еротичними 🙂

fue-138

Найвища точка Фуертевентури має десь 800 м. Але гори дуже широкі і виглядають об’ємними.

fue-139 fue-140 fue-141

Гори Фуертевентури – ви прекрасні!

fue-142 fue-143 fue-144 fue-145

 

(Visited 999 times, 1 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments