Балкани, блог, Чорногорія

6 найцікавіших місць Чорногорії, які варто відвідати

6 вражаючих місць Чорногорії 

Чорногорія – маленька країна, території якої майже вся вкрита гірськими масивами, звідси і назва Црна Ґора. Є деяка особливість цієї країни серед інших, між красивими високими горами утворилася Которська затока. По цілому периметру у підніжжях гір збудували поселення та проходить головна дорога близько до краєчку води. Которська затока – це неймовірної краси місце: глибока вода між високих гір. Слід виділити кілька місць просто вражаючих. Позначені місця на карті розташовані недалеко одне від одного, тож можна завітати до всіх.

Будва

Це місто, мабуть, найвідоміше в Чорногорії. Будва поділяється на стару частину, яка є дуже крихітною та нову – де будуть високі будинки з апартаментами для відпочинку в найкрутішому курорті Чорногорії. Стара частина Будви романтична та казкова. Оранжеві дахи так і сяють під сонцем, вузенькі вулички дозволяють блукати і знаходити цікаві крамнички. А ще потаємні брами з виходом до пляжів, де можна сісти на терасу кав’ярні та, насолоджуючися запахом моря та промінням сонця, попоїсти або ж випити літніх фрешів і смузі.

montenegro

В старій частині є Цитадель, до котрої можна зайти і піднятися на вищі точки міста, щоб подивитися на все з гори: з одного боку оранжева черепичка будиночків, а з іншого хвилі, які старанно підточують могутню фортецю. Більше читайте тут.

montenegro2

Недалеко від Будви є ще одне дуже миле та прекрасне місце – острів Святого Стефана. Наразі тут господарює готельний комплекс, тож в середину потрапити можна лише тим, хто тут проживає або ж відвідувачам ресторану. Втім, приїхати та подивитися на цей острівок варто, до того ж напроти нього є пляжі, де можна прийти всім бажаючим і відпочина на фоні такого милого місця.

montenegro3

Містечко Котор добре збережене досьогодення. Це місто-фортеця з високими мурами, церквами та будиночками. Як майже і всі міста в Чорногорії, розташоване у підніжжі гори. Цікавим є те, що до верхівки гори можна піднятися мурами, які ведуть з старого міста. Зверху просто вражаючі краєвиди на всю Которську затоку, старий Котор та гори.

montenegro4

В самому містечку є численні вулички і таємничі провулки, сходи, які наче б то нікуди не приведуть, площі та брами. Навколо фортеці протікає глибока ріка, яка тече з гір і з’єднюється з Которською затокою. Тут надзвичайно. Більше дивіться тут.

montenegro5

Чорногорія – це численні гори. А які ж краєвиди відкриваються з вищих точок? – просто неймовірні! Которська затока дуже красива, а з перевалу Ловцен – дивовижна, що аж дух захоплює. Висота 2600 м – це ж так високо і видно всю затоку, а головне звідси видно саме Адріатичне море і як сідає сонце за горизонт.

montenegro6

В затоці вже темно, а на горі сонце ще не збирається спати. Всього лиш за 23 км від Котору можна насолоджуватися вражаючим заходом сонця і краєвидами.

montenegro7

В Чорногорії так багато красивих та романтичних містечок, проте кожне має свою родзинку. Ось містечко Пераст, яке дуже близько розташоване до води. Гора ззаду підступає настільки, що Пераст не може розбудовуватися – не має куди 🙂 І це добре, адже зберігається першопочатковий вигляд міста та будівель. Тут по особливому романтично, це треба відчути самому, будучи на місці.

montenegro8

А ще до міста Пераст належать два мініатюрні острівця, на яких розташовані монастирі. Один діючий, а до іншого можна приплисти на човні та погуляти. Більш детальніше читайте тут.

montenegro9

Мабуть найнезабутнішим місцем в Которській затоці та Чорногорії є містечко з ніжною назвою Муо. Тут справді ніжно. Старенькі, проте витончені будиночки з акуратними ставнями та романтичними кованими решітками. До кожного будиночку є пірс, на якому може рости деревце, щоб робити тінь в спекотний день, романтичний столик та крісла або ж лавочка.

montenegro10

Сидіти на них та спостерігати дихання природи, танці хвиль та спокій величних гір. Справді, тут хочеться цілими днями проводити час на пірсі або терасі будиночка і просто насолоджуватися днем та життям. Спробуйте самі, тільки не в гарячий туристичний сезон. Втім, Муо знаходиться навпроти Котору, в якому зосереджене туристичне життя. А з берегів Муо можна спостерігати віддалено. Особливо гарно за нічним Котором, який світитися по периметру і нагадує лежачу гітару. Більше про Муо дивіться тут.

montenegro11

6 найцікавіших місць Чорногорії, які варто відвідати Click to Tweet

Топ-місця Балкан, які варто відвідати

5 місяців подорожі по Балканах на автомобілі: як це можливо та цікаві факти

(Visited 4,467 times, 1 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments