блог, Польща

5 міст Польщі, які варто відвідати

5 міст Польщі, які варто відвідати

Вроцлав – це місто магії і казки.

Гуляючи по вуличках, потрібно бути обережним, адже внизу під ногами можна натрапити на гномів. Маленькі гномики з’являються нізвідки і раптово. Наче й проходили вже тут і роздивлялися це місце, а в мить зауважуєш залізних крихіток, застиглих в різних позах. А ще Вроцлав потрапив у список 10-ти найкращих міст, які варто відвідати у 2016 році по версії Rough Guides, адже саме у 2016 році Вроцлав має титул Культурної столиці Європи та Всесвітньої столиці книги.

Вікенд у Вроцлаві: А ви знайдете усіх гномиків?

wroclaw-61wroclaw-13wroclaw-21

Краків є найпопулярнішим містом у Польщі.

Це місто має багато особливостей і унікальностей, що не мають інші до нього подібні міста і це видно неозброєним оком одразу ступаючи на Площу Ринок.

Вікенд в Кракові

Смачний Краків або цікаві заклади, які варто відвідати

krakow-35krakow-3

Катовіце – колишнє промислове містечко, яке мешканці перетворюють в сучасний культурний осередок.

Від Кракова до Катовіце їхати 79 км по швидкісному автобану А4. В цьому, на перший погляд нічим не привабливому, місті, варто зупинитися і роздивитися детальніше. Завітати не до старої частини, а до сучасної. Сучасний Катовіце поєднує на одній території кілька важливих об’єктів, які в купі утворюють футуристичне середовище – громадський простір, в якому так приємно знаходитися.

Катовіце – крутий сучасний простір в Польщі

katowice-11katowice-44

Люблін – це Маленький Краків

або найбільше і найстаріше містечко в Східній Польщі. Старе місто в Любліні є одним з найкрасивіших і добре збережених. Тут є своя унікальність, завдяки неповторним орнаментам на кам’яницях. Поруч знаходиться Любінський замок з найстарішою вежею під 30 м, на котру можна піднятися і подивитися на Люблін.

На вікенд в Люблін – маленький Краків

lublin53lublin57

Варшава є столицею Польщі.

Тут збереглася красива стара частина міста та замок. А ще в сучасному районі є неймовірно красивий шопінг центр Zlote Tarasy. І саме у Варшаві знаходиться одне магічне місце, яке точно вартує додати у свій список must-see – сад на даху Варшавської Бібілотеки.

Коротка прогулянка Варшавою

Дивовижний сад Бібліотеки Варшавського університету

warsaw library-15warsaw-48warsaw-55

На вікенд до Польщі – Жешув, Ланцут, Красічин

Топ-місця Балкан, які варто відвідати

5 місяців подорожі по Балканах на автомобілі: як це можливо та цікаві факти

(Visited 16,409 times, 1 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments