блог, Туреччина

10 місць Стамбулу, які варто відвідати

10 місць Стамбулу, які варто відвідати

10 неймовірних місць Стамбулу, які варто відвдіати

Стамбул – це мега-мегаполіс, який поєднює в собі різні культури, численні визначні пам’ятки архітектури, яскраве вуличне життя, незвичні смаки, настрої, сучасність та минуле, а найвражаючим є морська частина Стамбулу. Стамбул – одне з найбільш відвідуваніших міст планети. Тут є чим здивувати та вразити гостя. Сюди варто їхати на тиждень як мінімум. Адже, територія, яку варто дослідити є надзвичайно велика. Ми постаралися відвідати за 7 днів все найцікавіше у різних куточках Стамбулу. Отже, по черзі представимо ці місця.istanbul mapБлакитна мечеть – візитівка мусульманської культури, а, отже, і самих турків. Це масштабна будівля, яку можна безкоштовно відвідати. Це її перевага над іншою не менш популярною мечеттю Айя-Софія. istanbulБлакитну Мечеть варто подивитися, щоб хоч раз відчути мусульманську культуру на собі, адже перед входом всередину потрібно вимити ніжки, вдягнути хустину, закрити голі частини тіла. А в самій мечеті зняти взуття. Варто погуляти у внутрішньому дворику і роздивитися шедевральність архітектури Османської імперії. Місце унікальне та незвичне.

Вся правда про відвідування Блакитної Мечеті в Стамбулі

istanbul2 Найвідоміший район Стамбулу – це район Галата, до якого веде славнозвісний міст Галата і головною пам’яткою є вежа Галата. istanbul3 В районі Галата потрібно гуляти вузенькими, не головними вуличками. Обов’язково звертайте з популярних вулиць на бічні, і знайдете там багато цікавого: архітектуру, стріт-арт та заклади для місцевих.

Туристичний район Галата в Стумбулі: що подивитися і куди не варто йти

istanbul3a Найголовніше та найстаріше місце в районі СултанАхмет є Ґранд Базар – найбільший у світі базар! Чого там тільки не має. Колоритне місце, в якому можна заблукати, випити чаю, поторгуватися з продавцями за речі і вийти виснаженим, проте задоволеним від відвідування такого атмосферного місця. istanbul3a2Найбільш вражаючі речі, які можна знайти в Ґранд Базарі  – це турецькі світильники. А ще цікаво прогулюватися вуличками такої старої будівлі.

Шопінг в Стамбулі старому та сучасному

istanbul4 Для контрастного шопінгу можна поїхати у найбільший в Європі торговий центр “Форум Стамбул”. Масштабне місце, в якому також можна годинами блукати, а поряд через красивий міст можна завітати до IKEA. istanbul5 Стамбул – унікальне місто, адже розділяється на дві частини Босфорською затокою. В результаті, перейшовши на інший берег  – можна опинитися на іншому континенті – в Європі аба Азії. Основна частина належить до Європи. istanbul6 Азія не буде контрасно відрізнятися від європейської частини Стамбулу, проте тут є свої цікавинки. Тож, варто сісти на метро і проїхати під водою  або ж на морську маршрутку у вигляді парому. Поблукати сучасними районами та пошукати яскраві будівлі.

Що вас чекає в Азії – іншій частині Стамбулу?

istanbul7 Іншим цікавим місцем, де туристи не доходять, є Босфорський університет. Розташування головних корпусів досить класне – на пагорбі. Тож, з території відкриваються незвичні ракурси на Стамбул. istanbul8 А ще на території цього першого американського університету можна знайти безліч котиків, які тут гуляють, сплять та бавляться, де їм заманеться, навіть у їдальні.

Прогулянка з котиками в Босфорському університеті

istanbul9 Відчути себе місцевим та провести гарно час можна, відвідавши кальянний заклад. Один з найбільш улюблених для місцевих є одразу в дворику Ґранд Базару. istanbul10 В меню є кальян з різними смаками, турецька кава та чай. Тут панує приємна атмосфера, завдяки старій будівлі, а точніше дворику, оформленому турецькими світильниками. Ціни тут як для місцевих, і ставлення теж приємне.

Кальян з місцевими Або що потрібно зробити по приїзду в Стамбул

istanbul11 Стамбул не обмежується відвідуванням лише материкової частини. Цікавим місцем є Принцеві острови, які знаходяться за 30 км від берегів Стамбулу. Сюди варто приїздити навіть тому, що можна насолодитися самим доїздом – плисти 1,5 год. на кораблику.istanbul12 Самих островів є декілька, можна заздалегідь подивитися, на якому краще вийти, або ж відвідати усі)) Класною традицією є те, що по приїзду на острови варто брати на прокат ровери та пізнавати острів, катаючись по стрімких вуличках. Відчувається контраст: гуляння шумним насиченим Стамбулом і катання на ровері тихим порожнім островом. Або можна засмагати та купатися – кажуть, що тут чистіша вода, ніж біля берегів Стамбулу.

Принцеві Острови – поїздка на поромі зі Стамбулу, яка запам’ятається

istanbul13 В Стамбулі є найпопулярніший парк одразу біля головних мечетей – парк Гульхане. Проте, є ще одне цікаве місце – парк Недім з набережною. Тут можна гуляти довгою стежкою, розташованою близько до води. Звідси видно вежу Галата та можна зустріти мальовничий захід сонця.istanbul14 В кінці набережної можна вийти у цікавий райончик. А ще тут є особлива кав’ярня, в якій живуть коти, а власниця залюбки підкаже, яку каву варто скуштувати і приготує її. Більше дивіться тут.

Прогулянка іншим Стамбулом

istanbul15 Ще варто розповісти, що Стамбул славиться своєю колоритною вуличною їжею. Тут справді є багато цікавого, що варто скуштувати хоча б один раз. Найпопулярнішим є Белик Акмек (риба в булці) та морозиво.

Смачний Стамбул: вулична їжа, що варто скуштувати, а що ні

istanbul16 Особливим місцем для любителів цікавих сучасних закладів для посиденьок та кавування є кілька вуличок в промисловому районі, на яких зовсім нещодавно стало популярно відкривати заклади харчування. Тут на кожному кроці є щось цікаве, що так і хочеться відвідати. istanbul18Загалом по всьому Стамбулу є цікаві заклади, які хочеться відвідати. Списочок від нас:

Смачний Стамбул або гід по цікавих закладах

istanbul17

10 місць Стамбулу, які варто відвідати Click to Tweet

5 місяців подорожі по Балканах на автомобілі: як це можливо та цікаві факти

(Visited 8,396 times, 1 visits today)
З любов’ю, RH.

Нам буде цікаво почути Ваші думки в коментарі. А ще ми ведемо онлайн-журнал наших подорожей в Інстаграм, Вам має сподобатися!

P.S.: Хочете отримувати нові цікаві статті найпершими?  Тоді підписуйтеся на блог і будемо тримати з Вами зв’язок!

Comments

comments